USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Міграційна служба орендуватиме приміщення у Луцьку за 1 гривню

27 Вересня 2018 11:24
Державній міграційній службі у Волинській області надали в оренду приміщення на Кравчука, 12 за гривню до 2021 року.

Про це йшлося 26 вересня під час засідання сесії міської ради.

Як розповідав раніше заступник начальника відділу управління майном міської комунальної власності Тарас Тарасюк, відповідно до нової методики всі державні установи повинні сплачувати 3% оренди від ринкової вартості. Зокрема, Державна міграційна служба України у Волинській області орендує приміщення площею 348 метрів квадратних за 4861 гривню на місяць. З його слів, наразі уклали новий договір, термін дії якого до 2021 року.

Посадовець повідомляв, що міграційна служба звернулася до міськради з листом, що вони надають послуги в ЦНАПі і отримують адміністративну плату. Так, вони повідомляють, що плата за паспорти, посвідки і цей адмінзбір розподіляється 20% на 80%, 80% іде в міський бюджет. Зокрема, за 2017 рік вони сплатили до бюджету 14,4 мільйона гривень.

На засіданні сесії начальниця відділу управління комунальним майном Алла Грабко пояснила, що оскільки Державна міграційна служба у Волинській області є важливими наповнювачами бюджету, то вони просили надати пільгу в розмірі 1 гривні, адже навіть не забивали в кошторис орендної плати. З її слів, у них не передбачено кошти на орендну плату, адже це бюджетна організація.

"Цього року за 8 місяців вони сплатили до міського бюджету 17,2 млн гривень", - наголосила Алла Грабко.

Депутат Юлія Вусенко запропонувала внести до рішення зміни та дозволити орендувати приміщення за 1 гривню лише до кінця року.

"Нами були докладені великі зусиля, аби міграційна служба залишилася у Луцьку, і я прошу, щоб вона залишилася, адже їм пропонували приміщення у Боратині, і тоді Боратин отримуватиме 17,2 млн гривень до бюджету, а ми втратимо ці кошти", - зауважив радник міського голови Ігор Поліщук.

Депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus