USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ПАТ «Волиньгаз» перевірять через зайві суми в платіжках

4 Січня 2019 18:07
Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звернулася із запитом в Державну регуляторну службу щодо погодження проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільчих мереж. Серед інших є і ПАТ «Волиньгаз».

Про це заявила голова НКРЕКП Оксана Кривенко, передає Укрінформ.

«Споживач має бути почутий, а рішення НКРЕКП – виконуватися. На підставі численних звернень громадян через донарахування їм обсягів природного газу, які враховують об’єми приведення до стандартних умов, звернулась із запитом у Державну регуляторну службу щодо погодження проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільчих мереж», – сказала Кривенко.

Вона додала, що на порушників може очікувати максимальний штраф у розмірі 850 тисяч гривень.

Читати ще: Облгази Фірташа розсилають фейкові платіжки. Що робити українцям

Зокрема, НКРЕКП планує здійснити перевірки ПАТ «Вінницягаз», ПАТ «Волиньгаз», ПАТ «Дніпрогаз», ПАТ «Дніпропетровськгаз», ПАТ «Житомиргаз», ПАТ «Закарпатгаз», ПАТ «Запоріжгаз», ПАТ «Житомиргаз», ПАТ «Київоблгаз», ПАТ «Криворіжгаз», ПАТ «Львівгаз», ПАТ «Миколаївгаз», ПАТ «Рівнегаз», ПАТ «Сумигаз», ПАТ «Тисменицягаз», ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Харківміськгаз», ПАТ «Хмельницькгаз», ПАТ «Чернівцігаз», ПАТ «Чернігівгаз».

У листопаді більшість побутових споживачів України отримали від постачальників газу (газзбутів) платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередні роки зі значними сумами. Їх причиною газзбути назвали «приведення обсягу газу до еталонних умов вимірювання», начебто на вимогу Нафтогазу. Нафтогаз, у свою чергу, наголошував, що жодним чином не причетний до цього рішення і засуджує такі дії.

НКРЕКП заборонила облгазам приводити до стандартних об’єми природного газу, використаного побутовими споживачами, та здійснювати донарахування у платіжках. Зауважимо, незважаючи на заборону, волинянам продовжували нараховувати додаткові платежі за газ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
свс Показати IP 4 Січня 2019 19:33
а моська слушает да ест.(как были начисления.так и остались.),банда реформаторв в действии......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus