USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Облгази Фірташа продавали комерційним компаніям газ, призначений для населення, – Коболєв

6 Березня 2019 21:32
Облгази, більшість із яких належить бізнесмену Дмитру Фірташу, перепродували промисловим компаніям за ринковою ціною газ, який вони мали постачати населенню за зниженою ціною.

Про це на прес-конференції заявив голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає УНІАН.

«На нараді в регуляторі, яку ініціював «Укртрансгаз», обговорювалося дуже цікаве питання. Система добового балансування газу показала факти того, що газ, який «Нафтогаз» передавав газзбутам, частково перепродували на комерційні компанії», – зазначив він.

За словами Коболєва, регулятори повинні провести детальне розслідування ситуації, зокрема, у яких обсягах газзбути перепродавали дешевий газ для потреб населення за ринковою ціною комерційним компаніям.

Зараз «Нафтогаз» продає газ населенню за цінами, нижчими за ринкові, а промислові споживачі – за ринковими тарифи. Реалізація газу здійснюється через компанії-посередники – газзбути, які часто завищують показники споживання газу населенням, щоб продати цю кількість газу промисловцям, а отримані гроші привласнити.

Нагадаємо, 19 жовтня 2018 року Кабінет міністрів під час екстреного засідання одноголосно підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5%. Від 1 листопада 1 тисяча кубометрів газу коштує 8850 гривень. Крім того, Україна взяла на себе зобов`язання перед Міжнародним валютним фондом підвищити ціну на газ для населення на 15% від 1 травня 2019 року, а також від 2020 року зрівняти ціни для населення до ринкових.

Також раніше повідомлялося, що у декількох регіонах України облгази та газзбути групи Дмитра Фірташа дезінформують споживачів у квитанціях на оплату газу. Зокрема, в листопаді багато українців отримали платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередніх роки зі значними сумами.

Наприкінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ. Своєю чергою, Кабінет міністрів України офіційно звернувся до НКРЕКП із проханням провести перевірки всіх облгазів на дотримання законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
опа Показати IP 6 Березня 2019 22:42
Коболєв підтвердив наявність годівниці, з якою йшли відкати поважним особам, і поплатився посадою(((
Споживач Показати IP 7 Березня 2019 07:48
Посадою він ще не поплатився,буде конкурс після 23 березня.А от те,що облгази займаються шахрайством в великих обсягах-це факт.Тому і не постішають встановлювати побутові лічильники.Бо облік не дозволить маніпулювати,хоча за це потрібно відкликати ліцензії і потому.Весь олігархат "живиться"газом і нафтою.І це вже далеко не економічне питання...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus