USD 39.56 39.84
  • USD 39.56 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Перелітні птахи і кажани у якості біозброї: чергові нісенітниці від Міноборони Росії про «українські лабораторії»

10 Березня 2022 18:52
У Міністерстві оборони Росії, схоже, остаточно зійшли з розуму. Продовжуючи кремлівську пропаганду, відомство оприлюднило деталі проєкту, який нібито на території України реалізують Сполучені Штати.

Нагадаємо, кілька днів тому Міноборони РФ почало поширювати фейк про розробку в Україні за підтримки США «секретної біологічної зброї».

Читати ще: У Білому домі закликали українців бути напоготові після фейків Росії про хімічну зброю

Нині з’явилися деталі. Мовляв, ідеться про проєкт UP-4, який реалізовували в лабораторіях Києва, Харкова та Одеси. Він був розрахований на період до 2020 року.

Мета проєкту – вивчення можливості розповсюдження особливо небезпечних інфекцій через перелітних птахів, зокрема грипу H5N1, летальність якого для людей становить 50%, а також хвороби Ньюкасла (так звана псевдочума).

У Мінобороні РФ заявили, що виявили мінімум два види перелітних птахів, маршрути яких проходять переважно територією Росії.

Окрім того, США, українські та грузинські лабораторії біля кордонів РФ нібито реалізують ще один проєкт. Там як носіїв біологічної зброї вивчали вже кажанів.

Наголосимо, МОЗ України спростувала інформацію про наявність на території країни будь-яких американських лабораторій.

Усі лабораторні спроможності, які існують в Україні, виконують єдину мету. Це – індикація та ідентифікація збудників інфекційних хвороб, що мають значний епідемічний потенціал і/або міжнародне значення та підпадають під регуляцію міжнародних медико-санітарних правил.

Як ми писали, глава МЗС Росії Сергій Лавров вийшов на брифінг після перемовин з українським та турецьким колегами Дмитром Кулебою та Мевлютом Чавушоглу і видав чергову порцію нісенітниць.

Зокрема, прокоментував авіаудар на пологовий будинок у Маріуполі: «На засіданні Ради безпеки ООН ми надали факти, що цей пологовий будинок давно захопив батальйон «Азов» та інші радикали, звідки перед цим вигнали усіх породіль та лікарів. Зараз це була база батальйону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus