USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Переробка сміття на Волині: інвестори чекають державних гарантій

9 Березня 2021 07:20
Усі інвестори, які готові були б вкладати гроші в проєкти щодо поводження з твердими побутовими відходами хочуть державних гарантій, а для цього має бути цілеспрямована державна політика і місцевими силами це питання зрушити складно.

Про це йшлося під час пресконференції щодо 100 днів роботи Волинської облради.

Як пояснив голова облради Григорій Недопад, проблема поводження з твердими побутовими відходами загальнонаціональна. І вирішувати її треба на державному рівні. Адже усі компанії, які могли б працювати в цій сфері, просять дати їм хоч якісь державні гарантії.

«Поки не буде нормальної програми на державному рівні, поки не буде державних гарантій, проблема залишатиметься. Ми спілкуємося з багатьма інвесторами, але вони просять державні гаранті. Ті всі технології, заводи зі спалювання, сортування чи переробки сміття дороговартісні. І ніхто не прийде на рік чи два, усі хочуть мати хоча б на 10 років ці гарантії. Є ж цікаві проєкти в Польщі, Чехії, Прибалтиці. Але це має відрегулювати держава», – переконаний він.

Водночас, каже Григорій Недопад, на місцях викручуються з ситуації як можуть: виділяють кошти на дегазацію, пробують впровадити сортування сміття і роздільний збір, проводять просвітницьку роботу.

«Коли у Міністерстві екології і природних ресурсів, інших міністерствах почнуть слухати міських голів, голів громад, в яких це питання стоїть гостро, тоді проблема почне вирішуватися. Мені самому неприємно, що сумарна площа сміттєзвалищ в Україні дорівнює площі Одеської області», – резюмував він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 9 Березня 2021 11:13
і що ? інвестиційні няні їх не влаштовують ? бач, які перебірливі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus