USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Переселенці з України можуть безоплатно вакцинуватися у Польщі: як це зробити

1 Жовтня 2022 22:05
Українці, які наразі вимушено проживають у Польщі через війну в Україні, мають право на безоплатну медичну допомогу, зокрема на вакцинацію.

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

«Українці, які прибули у Польщу після 24 лютого 2022 року, мають право на безоплатну медичну допомогу на рівні з громадянами країни. Це право надається всім громадянам України, від неповнолітніх до людей похилого віку», – розповідають у відомстві.

Щоб отримати необхідні щеплення у Польщі, потрібен один із документів, що посвідчує особу:

– паспорт громадянина України;

– закордонний паспорт;

– тимчасове посвідчення особи іноземця.

Крім того, отримати необхідні профілактичні щеплення можуть і діти, шо передбачено польською Програмою профілактичних щеплень.

Профілактика охоплює 14 інфекційних захворювань, зокрема обов’язковими є щеплення проти ротавірусу та пневмококу.

Батьки можуть домовитися про вакцинацію із сімейним лікарем. Знайти потрібний медичний заклад можна за телефоном безоплатної цілодобової гарячої лінії: 800 190 590.

Також у МОЗ наголошують, що польська влада закликає усіх українців, які приїхали до Польщі після повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого вакцинуватися проти COVID-19. Щеплення доступні усім повнолітнім українцям, а також дітям з 5 років.

«Якщо українець бажає зробити щеплення від COVID-19, йому слід звернутися до сімейного лікаря й отримати направлення на процедуру. Пацієнту із собою треба мати або документ, що посвідчує особу, або номер PESEL», – резюмували у МОЗ.

Знайти лікаря або пункт вакцинації для отримання щеплення проти коронавірусу у Польщі можна за телефоном 800 190 590.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus