USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українці, які проживають у Польщі, зможуть вакцинуватися від COVID-19, але є умова

18 Лютого 2021 23:11
Громадяни України, які легально перебувають у Польщі, зможуть вакцинуватися від коронавірусу, навіть якщо не мали медичного страхування.

Про це повідомляє Європейська правда.

«Іноземці з третіх країн (з-за меж ЄС), які легально перебувають на території Польщі (наприклад, мають карту тимчасового і постійного перебування), будуть вакцинуватися на тих же умовах, що й громадяни Польщі. Це означає, що іноземців, які не застраховані, також будуть щеплювати за бюджетні кошти», – йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я Польщі.

Щеплення для іноземців плануються на останньому, третьому етапі вакцинації, коли завершиться вакцинація дорослого населення-громадян Польщі.

За даними Управління з питань іноземців, на січень 2021 року карту тимчасового і постійного перебування мали близько 244 200 українців.

Як повідомлялося раніше, станом на початок цього тижня у Польщі вакцину від коронавірусу отримали майже 1,5 млн людей, з них понад 600 тисяч – у тому числі другу дозу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Третій сорт Показати IP 19 Лютого 2021 03:56
На третьому етапі. В окупованих територіях Криму і Донбасу вакцинування почалося чи ні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus