USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Націоналізація Приватбанку - перетворення найбільшого банку в найбільшу годівницю

1 Червня 2017 10:20
У націоналізованому ПриватБанку - черговий скандал. Прийшовши на посаду керівника служби безпеки банку Сергій Болотін намагається передати монопольне право на охорону банку єдиної фірми - Венбест, пише на своєму сайті редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубинський.

"Зараз Регіональні управління банку самі проводять тендери і вибирають охоронні фірми, які є сильними в конкретних регіонах.

Однак "донецький кадр" хоче систему централізувати і... збільшити вартість охорони для державного банку на 100%", - йдеться у дописі.

Так, з його слів, держбанк хоче платити охоронним фірмам на 100% більше. "У масштабах "націоналізації" це, звичайно ж дрібниці, тому що інші "кадри" крадуть з державної кишені куди більше. Однак випадок - більш ніж показовий: і показує він перетворення найбільшого банку в найбільшу годівницю для обраних.

Втім, зрозуміти пана Болотіна можна - його зарплата всього близько 30 тисяч гривень на місяць", - додає Дубинський.

Окрім того, як пише Олександр Дубинський, глава правління націоналізованого Привату Шлапак нових працівників вперто не хоче тестувати на детекторі брехні.

Поліграф проходять тільки "старі кадри", серед яких шукають нелояльних.

До слова, нагадаємо, націоналізація «ПриватБанку» стала логічним наслідком провальної економічної політики НБУ. В той час, як російський «Альфа-банк» рефінансовували за ставкою 9% річних, то «ПриватБанку» кошти дали під 28%. Таку думку свого часу висловив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Окрім того, експерти заявляли, що після націоналізації ПриватБанку якість обслуговування у фінустанові істотно впаде. Банк стане менш успішним, ніж є зараз, вважають в Асоціації українських банків. Експерти наголошують, державні менеджери керують банками непрозоро. Існує проблема корупції. Оскільки велика частина українського бізнесу не довіряє державі, більшість клієнтів банку піде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Приватбанк Показати IP 1 Червня 2017 13:31
Проблеми з банком існують давно, просто зараз все частіше починають вилазити на поверхню. Розподіл 150 млрд дав свій збій - не можуть поділити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus