USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Усі державні банки – неефективні, «Приватбанк» не стане винятком, - експерти

21 Грудня 2016 10:37
Після націоналізації ПриватБанку якість обслуговування у фінустанові істотно впаде. Банк стане менш успішним, ніж є зараз, вважають в Асоціації українських банків. Експерти наголошують, державні менеджери керують банками непрозоро. Існує проблема корупції. Оскільки велика частина українського бізнесу не довіряє державі, більшість клієнтів банку піде.

Націоналізація "Приватбанку" завершена. Міністерство фінансів України як новий власник націоналізованого найбільшого в Україні банку "ПриватБанк" планує вранці в середу, 21 грудня, представити новий менеджмент банку, а також новий склад спостережної ради банку. Про це повідомили під час брифінгу в Нацбанку.

За півтори доби перехідного періоду несолодко довелося бізнесу. Корпоративні рахунки фінустанова обслуговує мінімально. З електронними операціями все гаразд.



Експерти звертають увагу на те, що в Україні всі державні банки - неприбуткові та неуспішні, і вважають, що "Приватбанк" не стане винятком.

На стабільність банку негативно вплине той факт, що більшість його клієнтів піде. Куди - поки невідомо. Але велика частина українського бізнесу не довіряє державі і її фінустановам Бо, на жаль, в Україні належність банку до державного не є ознакою високої стабільності", - каже Олексій Кущ, радник президента Асоціації українських банків.

Люди виводитимуть вклади із "Привату". Таким чином банк матиме менше можливостей забезпечувати свої операції. Може стати збитковим.

"Та й взагалі наша влада довела, що будь-який банк у державній власності за будь-якої влади - це неефективна фінустанова. Навіть якщо він таким був до націоналізації, то після - перетвориться на подібний. Державні менеджери керують банками непрозоро. Існує проблема корупції. Я не знаю жодного успішного банку, який став таким у державній власності. 2008 року націоналізували банк "Родовід", а також — "Надру". Ці історії супроводжували велика кількість скандалів, а держава втратила мільярдні кошти".

"Приватбанк" рекордно спустошують клієнти, повідомив Олександр Дубілет, голова правління Приватбанку.

"Ми виконали всі платіжні інструкції наших клієнтів. Маємо гроші на кореспондентських рахунках - у доларах і в гривнях. Банкомати зарядили грошима. Щодня знімають 2 мільярди гривень. У період військових дій було 1,7 мільярдів. Це рекордно для нас", - сказав він.

За його словами, технічні незручності можуть відчути юридичні особи серед клієнтів банку. Пересічні українці, запевняє Дубілет, не відчують їх.

Натомість Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва заявила, що процес стабілізації націоналізованого "Приватбанку" може зайняти від одного до трьох років. Про це пише DT.ua.

"Думаю, "Приватбанк" матиме вартість, і його можна буде продати... За моїми підрахунками, це займе не менше року, але не більше трьох років", – повідомила Гонтарєва в ефірі телеканалу "Україна" у вівторок, 20 грудня.

Глава НБУ також повідомила, що до складу наглядової ради "Приватбанку" увійдуть зарубіжні менеджери. "Банк як бізнес не перестав існувати, ми не відправили його на ліквідацію, а гарантували населенню всі його депозити. Зараз капітал банку сформований державними паперами, прийде нова сильна команда менеджменту та наглядова рада з закордонними фахівцями, які допоможуть з трансформаціями цього банку", – запевнила Гонтарєва. Читайте також В "ПриватБанку" кажуть, що ажіотаж з готівкою в банкоматів почав "вирівнюватися".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні в неділю, 18 грудня, прийняв рішення передати в 100% державну власність найбільший в Україні банк "ПриватБанк".

ЧИТАТИ ЩЕ: У ПОРОШЕНКА ВИМАГАЮТЬ НАЦІОНАЛІЗУВАТИ ROSHEN

Через рішення про націоналізацію Приватбанку очікують коливання на валютному ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Цукерман М. Показати IP 21 Грудня 2016 11:29
Ви помиляєтеся , за рахунок держави / наших коштів ,платників податків / - Приват " поставлять на ноги " і за безцінь продадуть своїм ...!!! Бізнес :- по українськи на державному рівні !!!
вса Показати IP 21 Грудня 2016 12:21
Він просто обанкротився. Усе інше було понти
Прохожий Показати IP 22 Грудня 2016 11:46
Ви що, пане автор статті, з дуба впали чи що? Всі державні банки не єфективні? Ну треба ж так ляпнути з переляку. Шановний. Згадайте, що всі банки, які накрились до "Привату" мідним тазом, були приватними. А "Приват банк", самий більший із приватних,i практично всі ляснуті банки замішані в фінансових аферах і обули вкладників на добрі суми грошей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus