USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перевірку технічного стану авто хочуть знімати на відео

24 Січня 2011 12:21
Держкомітет з питань регуляторної політики та підприємництва оприлюднив законопроект про зміну порядку проведення техогляду транспортних засобів: у відомстві пропонують передати ці функції приватним фірмам, що пройшли атестацію.
Текст законопроект опублікований на сайті Держкомпідприємництва. Як повідомив голова відомства Михайло Бродський, документ направлений на розгляд Кабінету Міністрів, інформує Gazeta.ua.
Pараз державний техогляд автомобілів проводять підрозділи ДАІ, в яких вони зареєстровані, а перевірку технічного стану машин під час проведення техогляду – уповноважені підприємства на підставі дозволу, що видається ДАІ. Талон, який підтверджує, що автомобіль пройшов техогляд, також видає ДАІ.
У разі ж прийняття законопроекту проводити техогляд будуть приватні підприємства, уповноважені на це Міністерством інфраструктури.
Передбачається, що для організації станції перевірки технічного стану автомобілів підприємству необхідно забезпечити проведення техогляду транспортних засобів усіх категорій і пройти атестацію.
Після проведення діагностики станція буде самостійно видавати талон про проходження техогляду, повідомляючи про це в електронному вигляді МВС. За видачу талона без проведення техогляду пропонується встановити штраф у розмірі 1700 гривень. «Сама перевірка записується на відео, яке зберігається потім не менше двох з половиною років. За її знищення – відповідальність аж до кримінальної», – повідомив Бродський.
Запропонований порядок проведення техогляду не передбачає підтвердження оплати водієм всіх накладених штрафів і наявності поліса про страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів, які потрібні зараз для отримання талона. Однак наявність талона про проходження техогляду планується зробити обов'язковою умовою для укладення договору про страхування цивільної відповідальності.
Нагадаємо, у серпні минулого року міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що проведення техоглядів не входить до компетенції міліції, і запропонував передати ці функції страховим компаніям.
А 15 січня Президент Віктор Янукович зажадав від Могильова вирішити проблему техоглядів «у найкоротші терміни»: «Я показую вам жовту картку. Якщо ДАІ буде саботувати це питання, побачите червону».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Власник СТО Показати IP 24 Січня 2011 14:29
Оголошення. Найму на роботу відеооператора. Вимоги - вміння міняти номери машин на відео.
Волиняка Показати IP 24 Січня 2011 15:11
5 балів!!!
Валентин Показати IP 24 Січня 2011 18:45
а Міша все не угомониться, хоче ТО віддати в приватні руки... Певно добре башлянули йому власники СТО за просування цього закону...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus