USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перевірили, чи безпечно купатися на пляжах Луцька

8 Червня 2022 12:16
На двох пляжах Луцька, де раніше міська рада дозволила відпочинок, перевірили якість води на відповідність гігієнічним нормам, розповіла Суспільному завідувачка відділення обласного центру контролю та профілактики хвороб Оксана Колобкова.

Йдеться про пляж у Центральному парку і на Теремнівських ставках.

Зі слів фахівчині, порушень норм у зразках води, які на пляжах відібрали 25 травня, не виявили. «Водичка в епідеміологічному плані безпечна, тобто купатися можна», – зазначила Оксана Колобкова.

Купальний сезон у Луцьку стартував 1 червня, зі слів завідувачка відділення обласного центру контролю та профілактики хвороб, власники пляжів до кінця сезону зобов’язані ще двічі досліджувати якість води.
Як розповів один з працівників рятувального посту на пляжі в Теремнівських ставках Ярослав Ковець, в будні дні на пляжі – не людно, хоч вода вже прогрілася до 24 градусів.

«На вихідних та під час свят тут людей дуже багато може бути. Погода дозволяє купатися», – розповів рятувальник. З його слів, крім нього на пляжі чергують ще двоє людей. На посту є аптечка, рятувальні круги, лодка та усе необхідне спорядження.

Як розповіла Оксана Колобкова, фахівці центру контролю та профілактики хвороб також дослідили зразки з річок Турія, Прип’ять, Стир та ще з п’яти озер. Усі показники відповідають гігієнічним нормам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 8 Червня 2022 20:07
Просто дуже цікаво чи можна купатись нижче липлян, чи взагалі та можна заходити у воду, чому ніхто не звертає увагу, яка екологія на сьогоднішній день в річці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus