USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перевізники пікетуватимуть Волинську ОДА через непрозорі конкурси

25 Жовтня 2017 19:19
Через непрозоре проведення конкурсів на перевезення по внутрішньообласних маршрутах та фальсифікацію поданих документів волинські перевізники 27 жовтня о 8:00 розпочнуть попереджувальну акцію біля стін Волинської ОДА.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів власник Ковельского АТП та Нововолинського АТП-10708 Валерій Миронюк.

В підприємця конфлікт з чиновниками почався почався близько півроку тому. До маршруту «Луцьк – Нововолинськ», який він обслуговував, додали три села, аби не відрізати їх від транспортного сполучення. Їх обслуговування – збиткове для перевізника, але «закривати» ці села їм доводиться. Проте, коли через поломку автобуса в одне з сіл автобус перестав заїжджати, договір з перевізником розірвали.

«5 років ми їздили по цьому маршруту, а коли в машини зламався міст і ми довго не могли його зробити, нам перед конкурсом розривають договір на перевезення. В цьому випадку, якщо ти наступного разу береш участь в конкурсі на отримання маршруту, тобі дають меншу кількість балів і ти не в рівних умовах», - каже підприємець.

З його слів, вищезгаданий маршрут на конкурсі віддали іншому перевізнику, але вже без «збиткових» трьох сіл – лише прибутковий напрямок «Луцьк – Нововолинськ». Натомість ці села додають вже до іншого маршруту, який теж належить Валерію Миронюку.

«Я подав у суд, і автоуправління так образилось, що почало розривати з нашим підприємством договори, не допустили на конкурс. 6 маршрутів забрали, це половина від загальної кількості. В мене колектив отримує в місяць 900 тисяч зарплати, а вони одним рішенням собі дозволили половину об’ємів скоротити».

Також, з його слів, підприємство не допустили до участі у конкурсі на перевезення, фальсифікувавши документи, які надав перевізник.

«Коли проводився конкурс, нас не допустили до участі у ньому, пославшись на те, що ми не надали необхідну кількість автобусів, хоча це було не так. Коли ми зайшли на сайт ОДА, то побачили змінену інформацію на цей конкурс. Спочатку потрібно було подавати на конкурс одну машину, а згодом на сайті ОДА з’явилася інформація, що потрібно було подавати три автобуси. Ми витягнули з бази документ, в якому вказано номер, дату подачі та коли він змінювався - ми зняли це на відео. Коли ми на конкурсі сказали, що в нас є відео, вони повернули на сайт ОДА оригінальний документ», - зазначив підприємець.

Валерій Миронюк стверджує, що він має докази фальсифікації матеріалів конкурсів заступником директора департаменту інфраструктури та туризму Волинської обласної державної адміністрації Наталією Остапкович.

«Губернатору Володимиру Гунчику докладають інформацію, яка не відповідає дійсності. Тому хочемо зробити попереджувальну акцію. Якщо губернатор не відреагує, то значить такою є постановка питання в області», - зазначає Валерій Миронюк.

Метою акції є донесення інформації щодо непрозорого проведення конкурсів на перевезення по внутрішньообласних маршрутах. Також перевізники хочуть створити слідчу комісію з представників ОДА, ЗМІ та перевізників, яка б розслідувала можливі зловживання або службове недбальство чиновниці Наталії Остапович. Окрім того, перевізники хочуть, щоб її відсторонили від виконання обов’язків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Свєта Показати IP 25 Жовтня 2017 21:01
Цей Гунчик вже нічого не може.....
пууа Показати IP 25 Жовтня 2017 22:03
правильно роблять , э пыдприэмцы якы будуть виконувати своъ обовязки
Народ Показати IP 25 Жовтня 2017 22:57
А ще Свєтка Гунчика сказала, що він написав заяву на звільнення .... Оце так! Видала!
пасажир що завжди пл Показати IP 26 Жовтня 2017 07:17
і правильно зробили потрібно мати резервні автобуси ане набратися маршрутів і не їздити бо міст поламався і мені здається ви не возите пільговиків
Мыкола Показати IP 26 Жовтня 2017 08:44
Автобуси до нормального стану не хочуть вони привести? Хоча б помити і перестати крутити шансон! А щодо збитковості — то це міф. Воділи поза касою продають більшу половину квитків і гроші ніде не обліковуються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus