USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Перша з вертикальним дизайном: Нацбанк випустив унікальну банкноту

26 Листопада 2020 12:56
Національний банк випустив нову сувенірну неплатіжну банкноту, присвячену першому космонавту незалежної України Леоніду Каденюку.

«Леонід Каденюк – перший космонавт незалежної України» – це перша українська сувенірна банкнота з вертикальним дизайном, повідомляють у Національному банку.

Основне зображення лицьового боку сувенірної банкноти – портрет Леоніда Каденюка; логотип Державного космічного агентства України; під портретом написи з іменем та роками життя космонавта. Ліворуч від написів – елемент SPARK у вигляді земної кулі; малий Державний Герб України і прапор України.

Основне зображення зворотного боку – космічний корабель «Колумбія» на тлі планет Сонячної системи; серійний номер банкноти і напис – «не є платіжним засобом».






Сувенірна банкнота містить великий спектр захисних елементів, зокрема – оптично-змінний елемент SPARK у вигляді земної кулі. Під час зміни кута нахилу банкноти на ділянках зображення спостерігаються переходи від зеленого кольору до синього.

Розміри сувенірної банкноти 80×170 мм, тираж – 50 тис. штук. Придбати сувенірну банкноту «Леонід Каденюк – перший космонавт незалежної України», яка не є платіжним засобом, можна буде в пунктах продажу Національного банку України та банків-дистриб’юторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 26 Листопада 2020 20:23
Нацбанк вже випускає сувенірні банкноти... нема слів...
Анонім Показати IP 26 Листопада 2020 20:49
Це той самий астронавт, що не дочекався медичної допомоги із-за реформ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus