USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Перші вакцинування від COVID-19 в Україні розпочнуть вже в лютому, – МОЗ

16 Грудня 2020 14:03
У Міністерстві охорони здоров’я планують у лютому 2021 року розпочати вакцинування населення від коронавірусної хвороби. Перші щеплення ймовірно будуть проводити препаратами, які країна закупить безпосередньо у виробників.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 16 грудня, повідомляє Українська правда. Життя.

«Ми намагаємося, щоб ці вакцини прийшли в Україну якомога раніше. Поставили собі за мету, щоб перше вакцинування ми розпочали, починаючи з лютого наступного року», – зазначив Степанов.

За його словами, у відомстві вже опрацьовують пропозиції від компаній-виробників, які пройшли необхідні клінічні випробування.

«Зараз ми наполегливо працюємо з виробниками, в яких ми будемо закуповувати вакцини. Це всі виробники, які зараз проходять стадію сертифікації своїх вакцин і пройшли всі клінічні випробування. В нас вже є всі пропозиції, зараз просто їх відшліфовуємо», – зазначив міністр.

При цьому вакцину в рамках ініціативи COVAX Україна отримає на початку наступного року.

«За попередніми оцінками першу партію вакцини ми повинні отримати в першому півріччі наступного року.

Розраховуємо на кінець першого кварталу - початок другого. З нашої сторони підписані всі необхідні документи, ми отримали схвалення нашої технічної заявки», – розповів очільник МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
аптека Показати IP 16 Грудня 2020 14:52
Ключові слова - планують, ймовірно, намагаємося. Хай назве конкретно виробників і кількість доз, про яку домовились. Якщо дійсно хтось з бігфарми хоче проводити вакцінування в Україні, то це означає, що тут буде проходити третя стадія випробувань. Навіть для самих США зарезервовано недостатню кількість вакцини у пфайзера і модерни, плюс ці дві компанії продаватимуть вакцину до ЄС. Китай не планує поки свої вакцини експортувати, свого населення вистачає, у британсько-шведської вакцини астра-зенека ефективність 60%, вона на ринок не піде. Зараз кожен сам за себе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus