USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Петро Шпига запевнив, що не забороняв відеозйомку в холі Луцького відділу поліції

23 Червня 2018 12:39
Керівництво ГУ Нацполіції в області не видавало розпоряджень щодо заборони доступу чи фото і відеозйомки у холі та громадській приймальні Луцького відділу Нацполіції, - стверджує Петро Шпига.

Про це йшлося під час зустрічі активістів з керівництвом ГУ Національної поліції у Волинській області 23 червня.

Як зауважив співзасновник ГО «Авто Євро Сила» Андрій Щербина, протягом останнього часу трапляється багато випадків перевищення повноважень з боку працівників патрульної поліції Луцька. Йдеться про застосування спецзасобів під час затримання громадян за вигаданими правопорушеннями.

Наприклад, він розповів про випадок, коли у Луцьку патрульні намагалися скрутити водія і це став знімати чоловік, який з дівчиною проходив поруч. Після цього патрульні стали крутити цього чоловіка.

Останньою краплею, з його слів, стало те, що управління начебто видало розпорядження про заборону фото та відео зйомки у приміщенні громадської приймальні Луцького відділу поліції. Він назвав таке розпорядження антиконституційним, таким, що порушує права громадян.

На запит активістів у поліції надіслали відписку щодо того, що існує постанова Кабміну про режим секретності у режимних приміщеннях. Він запитав, яким чином постанова стосується громадської приймальні.



Начальник ГУ Нацполіції у Волинській області Петро Шпига відповів, що підтримує активістів, адже дії працівників поліції повинні відповідати вимогам чинного законодавства. Він нагадав, що патрульна поліція луцька не підпорядковується йому, а за своєю структурою підпорядковується Департаменту Нацполіції у Києві. Отже, він може прийняти від активістів заяву щодо дій окремих представників патрульної поліції та передати її керівництву патрульної поліції у Києві.

Він повідомив, що йому відомо про інцидент, який трапився у Луцькому відділ поліції у громадській приймальні. Щодо нього розпочали службове розслідування і матеріали передали в прокуратуру для прийняття рішень щодо дій осіб, які мають функції забезпечення громадського порядку.

Це стосується усіх осіб, які тоді перебували у приміщенні Луцького відділу поліції. Прокуратура визначатиме, чи патрульні перевищили свої службові повноваження. Петро Шпига наголосив, що не давав розпоряджень про заборону перебування у громадській приймальні Луцького відділу поліції.

У режимне приміщення відділу Нацполіції потрібен допуск чи пропуск, але журналісти та громадяни можуть перебувати на його території, водночас, громадська приймальня не є режимним приміщенням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
456 Показати IP 23 Червня 2018 12:50
копи обарзєлі - то є факт! хто взагалі придумав шо поліцейський на роботі може вимикати нагрудну камеру?
Рома Показати IP 23 Червня 2018 22:24
Коли вже того шпигу виженуть чи посадять?!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus