USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чат-бот у Telegram та студентська приймальня: як відбувається вступна кампанія у луцькому політесі

31 Липня 2022 14:05
У Луцькому національному технічному університеті вирішили творчо підійти до вступної кампанії, полегшивши абітурієнтам етапи вступу, який, як вважають в навчальному закладі, є досить стресовим періодом. Нині в університеті створили чат-бот у Telegram з усією необхідною інформацією для абітурієнтів. А студентська приймальня – взагалі унікальний проєкт. Завдяки студентам абітурієнти одразу ж потрапляють в освітнє середовище, отримуючи компетентну консультацію від майбутніх колег про вступ та університет перед безпосереднім спілкуванням з членами приймальної комісії.

Ідея створення студентської приймальні народилася у відділі іміджу та промоції університету, де думали, як переформатувати приймальну комісію та спростити для абітурієнтів процес вступу, який зазвичай є дуже стресовим. Таким чином виникла ідея студентської приймальні, основна функція якої – знизити градус переживань для абітурієнтів.
«Торік відділ іміджу та промоції був залучений до роботи приймальної комісії. Коли ми працювали під час вступної кампанії, то бачили ці страждальні вирази обличчя, розгубленість у дітей, вони не знали, куди йти, що їм потрібно робити. Ми побачили цю паніку серед абітурієнтів, коли вони лише заходили до університету. Тож зрозуміли, що функцію надання консультацій та знайомства з університетом можуть виконувати студенти, які матимуть конект з абітурієнтом та допомагатимуть впоратися з хвилюваннями», – розповідає керівниця відділу іміджу та промоції Олена Третяк.

Читати ще: НМТ та мотиваційний лист: якою буде вступна кампанія у волинських університетах

Проєкт студентської приймальні вдалося реалізувати, зібравши активних студентів, які хочуть допомогти університету в складний для країни час. Адміністрація вишу провадить товариську політику зі студентами та на рівних спілкується з ними, показуючи, що вони важливі для ЛНТУ, та довіряючи їм таку важливу місію.
«Раніше у соцмережах ми дали заклик, що плануємо створення студентської приймальні під час вступної кампанії, і багато студентів відгукнулося. Серед тих, хто працює у студентській приймальні, – представники усіх факультетів, яких попередньо було відібрано. Вони справді хочуть допомагати університету, адже ні адміністрація, ні викладачі не змушують їх до роботи у студентській приймальні. Після відбору відповідальний секретар приймальної комісії Ірина Бандура провела їм спеціальне навчання, під час якого вони дізналися про особливості вступу, його умови, спеціальності.

Читати ще: Виїзд за кордон, українська мова та пари онлайн: як навчаються іноземні студенти у найбільших університетах Волині під час війни

Студентська приймальня може надати первинну консультацію, адже студенти абсолютно в цьому компетентні. Коли абітурієнт приходить в ЛНТУ, студент може йому розповісти, що він має робити на кожному етапі вступу, ознайомлює його зі всіма факультетами та спеціальностями, які є в ЛНТУ. Також студенти можуть поділитися враженнями від навчання, якимись особливостями університету», – каже проректор з науково-педагогічної роботи та партнерства ЛНТУ Надія Ковальчук.

Відповідальний секретар приймальної комісії Ірина Бандура наголошує, що студентська приймальня – це унікальний проєкт. Подібні проєкти реалізовують і інші університети в Україні, але не в такому вигляді.

«Ми провели для студентів спеціальне навчання, вони можуть надати абітурієнту компетентну консультацію про вступ та навчання в університеті. Розповіли про умови та правила прийому, особливості цьогорічної вступної кампанії, вступу за різними траєкторіями (бакалаврат, вступ на основі диплома молодшого спеціаліста, вступ в магістратуру). Студентська приймальня про це все знає, тепер це ніби своєрідний структурний підрозділ університету. Вступ – це важкий період для абітурієнта, а коли він бачить на вході майбутнього колегу, з яким спілкується про особливості вступу, то це значно зменшує стрес для нього. Тобто проєкт покликаний і на те, щоб допомогти абітурієнту одразу потрапити в освітнє середовище. Абітурієнт одразу ж спілкується зі студентами, які обрали цей заклад вищої освіти, дізнається їхню мотивацію, чому вони сюди прийшли навчатися, та отримує роз’яснення, що він матиме, навчаючись в нашому університеті. Тобто абітурієнт не чекає 1 вересня, а одразу відчуває себе учасником студентської спільноти», – переконана Ірина Бандура.
Голова студентської приймальні Марія Бандура одразу порозумілася з абітурієнтами та вже встигла організувати для них кілька заходів на патріотичну тематику, аби глибше познайомити їх з університетом. Зокрема відбулися заходи на Івана Купала та в День Української Державності.

«Завдяки ЗСУ, які захищають нашу землю, ми змогли провести кілька заходів та познайомитися з майбутніми колегами по навчанню. Абітурієнтам це цікаво, вони спілкуються зі студентами. Плюс цих заходів – неформальна обстановка. Умовно це подібно до тих тусовок, які вони будуть відвідувати вже як студенти, коли вступлять до нас. Переважно абітурієнти розпитують нас про студраду, викладачів та чи важко навчатися», – зазначає Марія Бандура.
Відзначимо, що саме вона створила чат-бот у Telegram, де є перелік всіх освітніх програм, факультетів, вказано вартість навчання на усіх освітніх програмах, його терміни, перелік документів та умови вступу. Також у чат-боті є всі контакти деканів, щоб абітурієнт міг з ними поспілкуватися безпосередньо, адже таким чином рівень довіри до університету зростає. Щоразу в чат-боті є актуальні новини, анонси зустрічей зі студентської приймальнею.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 31 Липня 2022 15:29
фсбешний telegram. nice...
Grudik до Анонім Показати IP 31 Липня 2022 17:43
ви коментуєте, аби просто щось написати?? навіть у ЗСУ і ген. штабу в телеграмі є канали, а не у вайбері чи в скайпі... до чого ваш коментар?
добробат до Анонім Показати IP 1 Серпня 2022 13:05
Студентська приймальня ви хоч сітки плетіть на передку не хватає сіток, ви чули що іде війна а ви відосіки знімаєте
Дід Василь Показати IP 31 Липня 2022 18:38
вузи це одне створення викладачами видимості роботи це якісь гуртки аферистів. По перше скоротіть усім по списку ставки до мінімалки. Ці проХФесори не знають що в країні війна. В Бюджетних організаціях позвільняйте пенсіонерів щоб освідчена молодь не втікала за кордон тут вона нікому не потрібна. У влади і президента є думка, що "війна все спише". Не все і не всім!!!!!!
Народна прокуратура до Дід Василь Показати IP 31 Липня 2022 19:54
Ти дурень і поради твої такі ж. Кожен фахівець потребує відповідної оплати. Перестанеш належно оплачувати роботу науковців - вони її кинуть. Де тоді візьметься твоя міфічна "освіДчена молодь"? Вже подібні реформатори були після Майдану, які всіх звільняли. Багато вдалось досягнути? Молодь їде за кордон, бо там гідна оплата праці, а не тому, що не може потрапити в бюджетну установу ішачити за копійки
Grudik до Дід Василь Показати IP 1 Серпня 2022 11:32
а ви взагалі вкурсі скільки ЗП в науковців? мало що залишилось до мінімалки. Охоронець в супермаркеті більше заробляє
Анонім до Grudik Показати IP 1 Серпня 2022 13:00
охоронець хоч охороняє, а віртуальний науковець став оператором мобілкиі готує такого самого віртуального оператора мобілки
студент Показати IP 31 Липня 2022 20:43
сьогодні ніхто не перерахує скільки в Луцьку університетів та інститутів академіків і прохфесорів це місто світової науки в центрі Європи такі Васюки без космодрома. Пора відкрити академію підготовки космонавтів. Доки держава буде фінансувати цей увесь дурдом за рахунок пенсіонерів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus