USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

П’ять років немає вироку: як судять волинського експрокурора Шумика

1 Лютого 2023 11:42
Волинського експрокурора Богдана Шумика звинувачують у хабарництві. За версією слідства, посадовець нібито вимагав від жінки засудженого $2000 США. Мовляв, за таку винагороду її чоловіка достроково звільнять із в’язниці. Затримали прокурора у 2018 році, тепер Богдана Шумика судять. Що цікаво: свідка у хабарній справі допитали аж через чотири роки після затримання підозрюваного. Тепер же процедуру треба починати ледь не спочатку.

Через які перепони досі нема вироку – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Колишній прокурор категорично проти відеозйомки: «Я вас офіційно попереджаю, щоб я потім на вас в суд не подавав, я забороняю себе знімати. І виключіть камеру».

На лаві підсудних колишній прокурор не сам. Для отримання хабара він нібито залучив у посередники свою знайому. Як все було насправді – суд досі не може встановити. Свідка допитали аж через чотири роки після затримання Богдана Шумика. Мовляв, свідок часто хворіє, не з'являється, тому засідання і відбуваються тривалий час.

От і сьогодні свідок прийшла – і одразу зникла. Їй нібито стало зле. На засіданні виявляють вже іншу халепу – аудіозапис допиту свідка є, але відповідей жінки не чути.

«Пересвідчились, що запис як такий є, але зміст відповідей на запитання взагалі не зафіксовано і не відображається на носії. Змита мова людини, яка знаходиться на відеоконференції. Не чутно будь-якої з відповідей. Навіть неможливо здогадатися», – зауважив суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш.

Це вкотре відтягує вирок колишньому прокурору Шумику. Сама свідок знаходиться у Львові.

«Відсутність запису допиту свідка дає підстави для скасування судового рішення, незалежно яким би воно було. З огляду на те, що відсутній запис, свідок вважається такою, що не допитана, то слід повторити її допит», – наголосив прокурор.
«Дійсно, ця обставина може надалі бути предметом для того, щоб поставити під сумнів будь-яке процесуальне рішення в даному кримінальному провадженні», – зазначив суддя.

Коли ж свідок приїде до Луцька і чи приїде? У суді її чекають під кінець лютого. Захисниця у кримінальній справі обмовилась, нібито свідок була провокаторкою. Сам Богдан Шумик говорити, чи спокушали його на злочин, категорично не захотів.

«Я не даю вам жодних коментарів. Я не хочу давати вашому каналу жодних інтерв’ю. Навчіться об’єктивно висвітлювати інформацію. Буде мій допит – я розкажу все, як було. Судове засідання закінчене», – сказав Богдан Шумик.

Якщо суд визнає вину Богдана Шумика, йому загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення. Від затримання експрокурора вже минуло 5 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ох Показати IP 1 Лютого 2023 13:47
Знову ці шумики... Щоб вони щезли. Погань!. Сморід.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus