USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час очищення Стиру в Луцьку буде видалено майже 300 дерев

27 Травня 2021 07:20
На очищення русла Стиру від повалених дерев, догляд за прибережною смугою з метою покращення гідрологічного режиму та санітарного стану річки з бюджету Луцької міської територіальної громади витратять до мільйона гривень.

Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради вже оголосив відкриті торги на платформі Prozorro для пошуку виконавця робіт. Тендерні пропозиції прийматимуть до 9 червня, аукціон розпочнеться 10 червня.

Як вказано в технічній специфікації, очищення річки буде проводитися в межах земель Луцької міської територіальної громади – водоохоронної зони та русла від вулиці Яровиця до автомобільного мосту дороги М19 через річку в Княгининку. Ділянка русла річки, на якій необхідно проводити роботи, сягає протяжністю 11 кілометрів.

Роботи включатимуть видалення сухостійних, аварійних та фаутних дерев в умовах ускладненого середовища зі збиранням деревини, навантаженням та вивезенням по руслу річки плавзасобами із спецобладнанням. Передбачено водолазні роботи для виймання деревини з води. В цілому планують видалити 266 дерев, після чого територію потрібно буде привести в належний стан.

При виконанні цих робіт переможець торгів повинен чітко дотримуватися природоохоронного законодавства, мати спеціалізовану техніку та персонал відповідної кваліфікації, а також дотримуватися техніки безпеки, охорони праці, необхідних природоохоронних заходів, санітарної та протипожежної безпеки, правил дорожнього руху.

Роботи з очищення Стиру триватимуть з червня до серпня 2021 року.

Нагадаємо, кошти на очищення річки вдалося виділити завдяки утворенню вільних залишків. Окрім того, цього року в місті до належного стану хочуть привести і річку Сапалаївку, на очищення русла якої передбачено 350 тисяч гривень.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
олександр Показати IP 27 Травня 2021 07:34
Сапалаївка сама себе очистить..не зливайте промислові та побутові відходи. А то в ній по центру міста тече вже не вода а мазут.. і давно вже в ній немає нічого живого.Ті що живуть поряд називають її річка -вонючка.. І це все вона несе прамісінько в Стир.
Лучанин до олександр Показати IP 27 Травня 2021 09:42
Потрібно очистити не річку,а місто від людей,які засирають його.Назад їх, до себе у село.А то вчора ще бігали сцяти за хлів,а сьогодні без кави жити не можуть,хоча в душі так і залишилися нехлюями.
Пффф Показати IP 27 Травня 2021 08:58
Та вирізайте всі вже, чо там мєлочитись...
Анонім Показати IP 27 Травня 2021 13:37
коли в парку Л.Українки видалили багато дерев - почали гинути хвойні дерева...отже, перед тим, як приймати такі рішення потрібно керуватись не тільки мріями про зовнішній вигляд парку, а і висновками фахівців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus