USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Під час протестів і погромів у США загинули 13 людей, Пентагон оточив Вашингтон військами

3 Червня 2020 10:45
У США в ході протестів і заворушень, викликаних смертю афроамериканця Джорджа Флойда від рук поліцейських, загинули щонайменше 13 людей, повідомляє ABC News.

«Щонайменше 13 людей були вбиті під час протестів у містах США за останній тиждень – багато з них афроамериканці», – йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, у вівторок ввечері, 2 червня, тисячі протестувальників залишилися на вулицях Нью-Йорка, порушивши комендантську годину.

За словами комісара поліції Нью-Йорка Дермота Ши, більш як 700 осіб були заарештовані в ніч з понеділка на вівторок.

Як повідомлялося, десятки великих міст США, у тому числі столицю, охопили масові протести, які швидко переросли в погроми. Причиною заворушень стала загибель афроамериканця Джорджа Флойда після жорсткого затримання поліцією в Міннеаполісі.

Хвиля протестів у США переросла в безлади і мародерство. У мережі з’явилося відео, на якому натовп американців грабує товарні потяги.
У зв’язку з протестами і погромами Пентагон перекинув близько 1,6 тисячі військовослужбовців в околиці Вашингтона. Про це повідомило Reuters з посиланням на офіційного представника американського оборонного відомства Джонатана Гоффмана.

«Солдати регулярних військ розміщені на військових базах у вашингтонській агломерації, але не в самому Вашингтоні», – наводить агентство слова Гоффмана. Представник Пентагону зазначив, що військові перебувають у стані підвищеної готовності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Чорна сотня Показати IP 3 Червня 2020 14:34
?
Я Показати IP 4 Червня 2020 06:52
майдан у фашингтоні!!!!!ура!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus