USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мародерство та погроми: Трамп оголосив про введення військ до Вашингтона для вгамування протестів

2 Червня 2020 08:14
Президент США розпорядився розгорнути військові підрозділи у столиці країни та пригрозив зробити те саме в регіонах, якщо губернатори штатів не дадуть ради з масовим заворушенням.

Про це Дональд Трамп заявив під час прямого включення з Трояндового саду Білого дому, повідомляє Укрінформ.

«Після того, що сталося в місті (Вашингтоні – ред.) минулої ночі, я відправляю туди тисячі озброєних солдатів, військовослужбовців та правоохоронців, аби зупинити заворушення, крадіжки, вандалізм, погроми та безглузде знищення майна», – заявив президент США.

Він нагадав, що у Вашингтоні триває режим комендантської години, який має «суворо виконуватися».

«Ті, хто несуть загрозу невинним життям, а також майну, будуть заарештовані та притягнуті до кримінальної відповідальності на всіх законних підставах. Я хочу, аби організатори цього терору знали, що їм загрожують суворі кримінальні покарання та тривалі ув’язнення», – заявив глава Білого дому.

Трамп підкреслив, що мобілізує «всі наявні федеральні ресурси – цивільні та військові», для протидії протестам по всій країні. При цьому він назвав себе «президентом правопорядку».

«Якщо якесь місто або штат не вживатимуть необхідних кроків для захисту життя та власності мешканців, я розпоряджуся розгорнути війська, які швидко розв’яжуть проблему», – наголосив американський лідер.

Він указав, що найбільше від заворушень потерпають мирні громадяни та найбідніші громади. «Як їхній президент я боротимуся за те, щоби убезпечити їх від бунтів», – зазначив Трамп.

Президент запевнив, що є союзником усіх мирних протестувальників. Утім, за його словами, нинішніми протестами скористалися «анархісти, жорстокі юрми, палії, мародери, злочинці й бунтівники».

«Це не мирні акції протесту, це акти внутрішнього терору, знищення невинних життів та пролиття невинної крові, злочини й замахи на гуманність», – підкреслив Дональд Трамп.

Як повідомлялося, десятки великих міст США, у тому числі столицю, охопили масові протести, які швидко переросли в погроми. Причиною заворушень стала загибель афроамериканця Джорджа Флойда після жорсткого затримання поліцією в Міннеаполісі.

Хвиля протестів у США переросла в безлади і мародерство. У мережі з’явилося відео, на якому натовп американців грабує товарні потяги.
Як повідомляють ЗМІ, по всій країні протестувальники не тільки проводять маніфестації, але й громлять магазини і машини, що стоять на вулицях.

Так, минулими вихідними мародери спустошили магазини модного району Сохо в Нью-Йорку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 2 Червня 2020 08:47
Технология "цветных революций" была придумана американским учёным-политологом Джином Шарпом в рамках стратегии "soft power" ("мягкой силы"). Эта политика реализовывалась в конце Холодной войны против Советского Союза и впервые её "обкатали" на государствах Прибалтики, позже успешно применили в Сербии, Грузии, Украине, etc. Сам Шарп был долгие годы тесно связан с американским правительством, он работал с демократами, был аффилирован с RAND (американский правительственный синк-тэнк), NED ("Фонд продвижения демократии"), фондом Форда и конечно фондом Сороса. Шарп, будучи глубоким стариком, давно отошёл от дел и несколько лет назад скончался, но дело его живёт. Судя по всему, демократы решили применить свою самую успешную технологию в отношении своей же страны. Это явно шаг ва-банк, ведь подобные протесты в такой большой и сложной стране, как США, могут привести к непредсказуемым последствиям вплоть до войны и распада государства. "Управляемый хаос" слишком часто становится неуправляемым.
Анонім Показати IP 2 Червня 2020 09:17
Надивляться і в нас таке будуть робити.
Лісник до Анонім Показати IP 2 Червня 2020 10:07
на майдані не таке хіба робили??
Лучанин Показати IP 2 Червня 2020 09:18
Давно пора
Я Показати IP 2 Червня 2020 10:06
чому прогресивна громадськість не підтримує мітингувальників?? чому немає Клімкіна з торбою печива серед них?????
лк Показати IP 2 Червня 2020 11:04
Призываю власти США воздержатся от применения силы к мирным протестующим, выполнить ВСЕ их требования
Степан (Крымчанин) Показати IP 2 Червня 2020 11:12
Прелестно. Страна сверх демократии. Всех учит как жить. Всем насаждает свои правила. Ну, как не вспомнить -"И они запрещают ковыряться в носу"
Народна прокуратура Показати IP 2 Червня 2020 11:25
Виявляється, майдани добре підтримувати у чужих країнах, а у США інші поняття демократії і своюоди протесту
Я до Народна прокуратура Показати IP 2 Червня 2020 15:44
аж тепер прозріли??
Кітайоса Показати IP 2 Червня 2020 12:23
Скоро будуть танками чавити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus