USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Під час протестів в Білорусі затримали 9 українців, – МЗС

12 Серпня 2020 12:04
У Білорусі під час протестів побили українського фотокореспондента і затримали 9 громадян України.

Про це йдеться у відповіді українського МЗС на запит Суспільного, передає УНІАН.

«За інформацією посольства України в Білорусі, станом на 9:00 12 серпня відомо про факт побиття українського фотокореспондента агентства Associated Press, якого з незначними медичними ушкодженнями було доставлено до одного з медичних закладів. Після надання допомоги у той же день він був виписаний. До посольства не звертався», – йдеться у відповіді пресслужби МЗС.

Як повідомляється, посольство також отримало повідомлення про затримання у місті Вітебськ 9 громадян України у зв’язку з «адміністративними правопорушеннями». Але наступного дня зазначені громадяни України були звільнені з-під варти. Зазначається, що посольство продовжує перевірку й відстеження ситуації і в разі появи нових даних інформуватиме додатково.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Вони показали, що Тихановська нібито поступилася Лукашенку, який посів перше місце (понад 80% голосів).

Починаючи з вечора 9 серпня, в Мінську та інших містах проходять масштабні мітинги проти фальсифікації результатів виборів. Силовики масово затримують активістів. Кандидат в президенти Тихановська заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Олександра Лукашенка, до переговорів. Протести в Мінську та інших містах Білорусі тривають вже три дні. Повідомляється про сотні постраждалих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 12 Серпня 2020 13:34
"якого з незначними медичними ушкодженнями " - медичні ушкодження - це як розуміти? Медики побили, бо не хотів лікуватись...
Ще не зовсім свідоми Показати IP 12 Серпня 2020 13:57
Нехай щастить
Фемен Показати IP 12 Серпня 2020 14:36
А могли і голими у лісі відпустити!
Прогноз погоди Показати IP 12 Серпня 2020 14:49
Добре зробили. Ще виліпити депортацію пожиттєво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus