USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під час ЗНО вступників зніматимуть приховані камери

12 Травня 2012 15:08
Приховані відеокамери встановлять у всіх пункатах проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Розповідають, що практикували встановлення камер і в туалетах.

Про це інформує «Волинь-нова».

Так, 15 травня в Україні розпочинається ЗНО. Що, окрім знань, треба пам'ятати на тесті, і як вберегтися від безглуздих помилок, розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

НА ЗНО запізнюються на рік
«Треба наперед дізнатися, де розташований пункт тестування. На нашому сайті розміщені карти, які допоможуть учасникам. Відшукайте свій пункт заздалегідь, щоб у день тесту не було проблем з добиранням. Тих, хто запізниться бодай на хвилину, усередину не пустять. У пункт тестування впускатимуть з 10.15 до 10.50. Починається тестування в аудиторії об 11 годині», - зауважила Лариса Середяк.

Потрібно мати при собі такі документи:
- паспорт (або документ, назва, номер та серія якого вказані у сертифікаті);
- сам сертифікат;
- запрошення на тестування, в якому вказано, де саме ви складатимете свої тести. Запрошення повинно надійти поштою. Хто його не отримав, може роздрукувати зі своєї індивідуальної сторінки. Її слід відкрити на сайті Українського центру оцінювання якості освіти або будь-якого з регіональних центрів. Логін — номер сертифіката, пароль вказано на сертифікаті.

«Закликаю вступників перевірити, чи надійшов їм сертифікат. У нас у центрі є листи з сертифікатами, які пошта повернула, бо ніхто за ними не прийшов (кореспонденція рекомендована). Торік деякі учасники не знали, що треба мати при собі сертифікат. Думали, що сертифікатом є запрошення на тестування. Запрошення розсилають з Києва, а сертифікати — регіональні центри. Перевірте, чи усі документи надійшли», - додала Середяк.

Вилучили мобільний, а той виявився краденим

Чернеток, зазначає, брати на тест не можна. Чернеткою буде тестовий зошит, який опісля можна забрати з собою. Бланк заповнюються лише чорними ручками. Можна взяти з собою пляшечку води. Умова одна — пляшечка має бути прозора. Лариса Середяк розповіла, що був випадок, коли абітурієнт намагався списати, розмістивши інформацію на звороті етикетки.

Мобільні телефони при собі мати не можна. Їх слід залишити на спеціальних столах в аудиторії, де проходитиме тест. «Був випадок, коли ми вилучили у вступника мобільний під час складання ЗНО, а потім виявилося, шо він — крадений», — розповіла Середяк.

На посиденьки в туалеті виділятимуть хвилину-дві
«Не регламентуємо, скільки разів можна виходити в туалет. Зафіксували випадки, коли абітурієнт виходив п'ятнадцять разів. Лише один раз інструктор не відпустив вступника — саме зачитували правила роботи над тестом. Більшість вступників не виходять взагалі. Це — правильно, адже витраченого у туалеті часу ніхто не поверне. У туалет абітурієнта має супроводжувати черговий, якщо він там затримається, будуть стукати в кабінку. І не через п'ять хвилин, а вже через одну-дві хвилини. З власного досвіду: два роки тому, беручи участь у ЗНО, я спробувала списати у туалеті. За допомогою sms отримала відповідь на одне запитання. Потім постукали. Переконалася: гра свічок не варта, це одне питання не вплинуло на результат. А могли «спалити» і вигнати», - розповіла Середяк

В туалеті можуть розмістити камери

У пунктах тестування працюють відеокамери. Де встановлені камери — секрет. Однак, за словами Середяк, одного разу інформація просочилася. В одній зі шкіл камера була у туалеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юрко Показати IP 13 Травня 2012 14:34
З кожним роком наша освіта настільки деградує, що ЗНО перетворили в казна що...Порушення вже санкціоновані державними органами. Права людини та Конституція стали звичаними папірцями....Мабуть наступного року буде запроваджений особистих огляд учасників ЗНО...
Лучано Показати IP 14 Травня 2012 09:34
Ідіоти і педофіли, котрі самі за хабарі робили і роблять карєру зараз будуть підглядати за нашими дітьми в туалеті???
Лучанин Показати IP 14 Травня 2012 09:38
А кому потрібне це ЗНО. Фіуція, мильна булька. Дуже важко з цими оцінками поступити на державне навчання. У Луцьку точно ні.У Києві, Львові-це ще можливо, але не на престижні факультети. Бабло треба мати, і освіта буде і робота.А ще краще свою справу відкривати і працювати на себе на фіг нужна ця освіта, вона втратила престиж, бо там не учать, а бабло косять всі викладачі,ніхто не намагається з них дати належні знання.Вчаться такі барани, що стидно за вуз, заходять і виходять їх ніхто нічого не запитує, аби гроші заплатив. Про що можна говорити далі.Особливо- ця шарашкіна контора "Україна"- це позор.В школі на двійку вчився, а вуз закінчив два рази там бувши.Абсурд

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus