USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ювелірний магазин відсудив у держави 25 млн за пограбування під час обшуку

8 Січня 2019 22:02
Господарський суд Києва стягнув з державного бюджету на користь ТОВ "Часовий салон "Кристал" 25,4 млн грн збитків, які були завдані під час обшуку за участю прокурорів та поліцейських.

Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на відповідне рішення суду.

Зазначається, що у 2014 році прокуратурою Києва проводилось досудове розслідування щодо групи невстановлених осіб, якими здійснюється продаж контрафактних товарів, зокрема, з використанням радіаційно-забрудненої сировини.

За даними видання, 20 серпня 2014 року на підставі ухвали суду у приміщенні київського магазину "Граф", де здійснювало господарську діяльність ТОВ "Часовий салон "Кристал", проведено обшук і вилучено ювелірні вироби та годинники.

"За заявою директора магазину відкрито три кримінальні справи за фактом крадіжки, привласнення майна, перевищення повноважень і зловживання владою, службового підроблення", - йдеться у публікації.
Повідомляється, що у заяві йшлося, що працівникам не дозволили бути присутніми при обшуку, а коли прокурори і слідчі покинули приміщення, то там все було перевернуто, вітрини розбиті, виявлено відсутність товару, а також грошей, які зберігались у сейфі. Аудит та інвентаризація підтвердили нестачу товару.

"23 вересня 2014 року прокуратурою Києва справу, в якій проводився обшук, було закрито у зв’язку з відсутністю складу злочину", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у

2015 році до суду направлено справу за обвинуваченням 10 осіб: старшого прокурора прокуратури Печерського району м.Києва, старшого прокурора прокуратури Печерського району м.Києва, старшого слідчого слідчого відділу Печерського РУ ГУ МВС України в м.Києві та оперуповноважених

сектору з розкриття майнових злочинів відділу карного розшуку Печерського РУ ГУ МВС України у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.185 КК (крадіжка) та ч.3 ст.365 КК (перевищення службових повноважень).

За даними видання, за понад три роки справа все ще перебуває на стадії підготовчого засідання. У кримінальній справі "Часовий салон "Кристал" було визнано цивільним позивачем, але у 2018 компанія цей позов відкликала.

Повідомляється, що Господарський суд Києва вирішив, що позивач обґрунтував протиправність поведінки співробітників прокуратури під час обшуку. При цьому відеозапис з камери магазину, яка працювала в момент обшуку, суд не прийняв в якості доказу, оскільки він не засвідчений електронним підписом.

"Суд визнав збитки магазину в сумі 25,4 млн грн – це вартість зниклих товарів станом на серпень 2014 року, як її оцінив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз", - сказано у публікації.

Також повідомляється, що обвинувачений у справі про пограбування магазину Віталій Савчук у 2015 році через суд поновився на посаді старшого прокурор прокуратури Печерського району Києва, а також відсудив середній заробіток за час вимушеного прогулу. Це рішення було підтверджено судами вищих інстанцій і Савчук досі працює в прокуратурі.

Слідчий Печерського УП ГУ НП у м. Києві Сергій Костріца звільнився у серпні 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правдоруб Показати IP 8 Січня 2019 22:46
Сучасні поліціянти під час розслідування різних злочинів порушують більше законів ніж порушив сам злочинець.
Анонім Показати IP 9 Січня 2019 14:29
хай ярема і аваков тепер зі свого кармана віддадуть, як керівники тих структур, які завдали великих збитків державі своєю бандитською діяльністю, керівники повинні відповідати за своїх підлеглих матеріально, якщо ми хочемо,щоб керівництво було зацікавлене в тому,щоб в державних структурах працювали порядні професіонали , а не нахабна бандота, як тепер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus