USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підлітка з Волині, засудженого за канабіс, випустили з СІЗО після скарги в ДБР, – адвокат

26 Березня 2021 15:47
Одинадцятикласника, якого суд першої інстанції засудив до 6 років колонії, випустили зі слідчого ізолятора під особисте зобов’язання. Адвокат переконує, що звернувся до ДБР зі скаргою на дії працівників СІЗО.

Про це повідомив захисник підлітка Віталій Жуковський у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Нагадаємо, в грудні минулого року 16-річного хлопця з селища Ратне засудили до шести років колонії за торгівлю наркотиками. Однак захист юнака стверджує, що на незаконні дії його спровокували правоохоронці. 25 березня Рівненський апеляційний суд виніс ухвалу, якою скасував вирок першої інстанції та повернув справу на новий судовий розгляд. А юнаку змінили запобіжний захід: його мали звільнити з-під варти під особисте зобов’язання.

Читати ще: «Якою дитина вийде з в’язниці?» Історія 16-річного волинянина, якого засудили на 6 років за 11 грамів канабісу

Станом на вечір 25 березня, працівники СІЗО відмовилися випустити підлітка, який в слідчому ізоляторі перебуває уже повних 3 місяці. Мотивували свої дії тим, що для звільнення необхідно мати паперовий документ, завірений мокрою печаткою.

Згодом стало відомо, що підлітка випустили з ізолятора вранці 26 березня, приблизно об 11.30. Адвокат переконує, що перед тим він звернувся в Державне бюро розслідувань зі скаргою на дії працівників СІЗО. Крім того, уже вранці паперовий документ з судовою ухвалою був у працівників СІЗО. Хоча електронний варіант, переконує адвокат, був готовий ще в день оголошення судом ухвали.

У Територіальному управлінні ДБР у м. Львів, яке охоплює і Волинську область, інформацію про надходження скарги станом на 15 годину 26 березня не підтвердили, але й не спростували. Ймовірно, кажуть, ще не систематизували інформацію.

Інформаційне агентство Волинські Новини також намагалося звернутися по коментар у Луцький слідчий ізолятор, проте жоден з оприлюднених телефонних номерів не відповідає. Тож видання готове згодом висвітлити позицію установи.

До слова, Міністерство цифрової трансформації роз’яснює, що електронні документи мають юридичну силу і це закріплено законодавством. Оригіналом електронного документа є електронний примірник з обов’язковими реквізитами та електронним підписом автора. Такі документи вважаються доказами в суді. Скріншоти та роздруківка електронного листування електронними документами не вважаються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Іван Показати IP 26 Березня 2021 16:01
Адвокат заслуговує поваги,наполегливо добивається справедливості, бажаю успіхів у завершені справи до кінця.
Анонім до Іван Показати IP 26 Березня 2021 17:21
Тітка теж
Володя до Іван Показати IP 27 Березня 2021 23:20
Згідно інструкції та КПК для звільнення особи із СІЗО приймаються тільки оригінали документів, електронні копії до уваги не приймаються. І адвокат взагалі не підходив до установи, просто робить собі піар.
Maха Показати IP 26 Березня 2021 16:58
адвокат відробляє свій гонорар. про яку справедливість мова. хто вважає що підліток не винен ???
Просто мама. Показати IP 26 Березня 2021 17:59
Синочку, ти дуже хороша людина. Повір в себе і не купляйся ніколи дорослим.
Для махи Показати IP 26 Березня 2021 18:00
Для чого це все писати? Маєте дітей?
До маха Показати IP 26 Березня 2021 19:55
Що ви пишете? Дітей маєте? Хлопець в халепу вскочив.
Григорій Показати IP 28 Березня 2021 14:54
Вирок суду першої інстанції був явно неадекватний. Хлопцеві хотіли усе життя перекреслити на рівному місці. Надіюсь він на все життя висновки зробить про те, з чим варто зв'язуватися і в якій країні в з якою судовою ситемою ми живемо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus