USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Підліток з Львівщини став наймолодшим українцем, який підкорив Кіліманджаро

30 Липня 2021 19:24
Наймолодший українець підкорив найвищу гору Африки. 13-річний львів’янин Данило Бега разом зі старшими братами й батьком піднявся на Кіліманджаро – а це 5895 метрів над рівнем моря.

Дорога зайняла 5 днів. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає УНІАН.

«Із собою ми носили по дві пари трекінгових кросівок: одні легкі, а інші важкі штурмові», – розповів Данило.

Похід тривав тиждень: 5 днів піднімалися, а 2 – спускалися. За словами хлопця, спеціально до походу не готувався, бо змалку ходить Карпатами.

Хлопець вже отримав документ, який підтверджує, що він – наймолодший підкорювач цієї вершини.

Кіліманджаро – гірський масив, потенційно активний стратовулкан на північному сході Танзанії, найвища точка Африки над рівнем моря. Її висота складає 5895 м.

Як повідомляв УНІАН, днями українська альпіністка Ірина Галай підкорила другу за висотою гірську вершину Землі – К2, висота якої становить 8 тисяч 611 метрів. Своє сходження на гору, розташовану в гірській системі Каракорум на північний захід від Гімалаїв, альпіністка присвятила 30-річчю незалежності України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus