USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Адвоката, підозрюваного у вбивстві капітана СБУ, лучанина Віктора Мандзика, відпустили на волю

9 Травня 2019 16:52
У вівторок, 7 травня, суд змінив запобіжний захід юристу Денису Гордєєву, якого звинувачують у вбивстві офіцера СБУ лучанина Віктора Мандзика в 2015 році в Волновасі Донецької області. Про це Страні повідомив адвокат Гордєєва Євген Солодко.

Денис Гордєєв був випущений на свободу, сторона захисту стверджує, що має намір розібратися і в інших деталях цієї справи.

«Запобіжний захід змінено. Нашу позицію про те, що не можна п’ять років тримати в тюрмі людини, суд підтримав. В інших деталях справи будемо розбиратися далі», – повідомив Євген Солодко.
Відзначимо, що Дениса Гордєєва в складі групи осіб правоохоронці звинувачують у вбивстві співробітника СБУ Віктора Мандзика на блокпосту в Волновасі Донецької області 21 березня 2015 року. За версією слідства, в Мандзика стріляли, коли він намагався затримати фури з контрабандою, які намагалися переправити на непідконтрольну Україні територію. Саме «Адвокату» (прізвисько Гордєєва) слідство інкримінує скоєння фатального пострілу в СБУшника. Сам він наполягає на тому, що Мандзика не вбивав, а насправді намагався протидіяти контрабанді, яку нібито покривали силовики. З 2015 року Гордєєв перебував під вартою.

Дениса Гордеєва, який, за версією правоохоронців, у складі злочинної групи організовував широкомасштабну контрабанду товарів широкого вжитку та зброї по обидва боки лінії фронту з ОРДЛО, затримали через кілька діб після вбивства офіцера-волинянина. Підозрюваний переховувався в Карпатах неподалік кордону, готуючись втекти за межі України. Під час затримання в нього вилучили крупну суму грошей, закордонний паспорт і пістолет із набоями.

Віктор Мандзик, 1986 року народження, розпочав свою службу в органах Служби безпеки України у 2009 році. У зоні проведення антитерористичної операції перебував з січня 2015 року. Віктор був задіяний у одній із спецоперацій по затриманню сепаратистів на території Донецької області, під час якої йому вдалося чудом врятуватися від розриву гранати. Однак 21 березня у Волновасі життя Віктора Мандзика трагічно обірвалося під час виконання ним професійного обов’язку, якому він був вірний до останнього моменту.

Відспівування та поховання героя відбулося в Луцьку 23 березня у Свято-Петропавлівській церкві УПЦ МП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Петро Ч. Показати IP 9 Травня 2019 17:03
Ви ж в заголовку слово "адвокат" візьміть в лапки, бо це кличка підозрюваного. . А то виходить так, що Мандзика вбив особистий адвокат Гордеєва Євген Солодко.
LOL!!! до Петро Ч. Показати IP 9 Травня 2019 18:06
Виходить грицак герой...
777 Показати IP 9 Травня 2019 18:22
Судді уроди!!!!! Відпустити вбивцю могли такі ж злочинці як гордєєв.
Анонім Показати IP 9 Травня 2019 19:57
Коли чотирі роки немає доказів для суду...то скільки людину тримати? хто контробандист можно і так зьясовувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus