USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Підозрюваному у хабарі ексглаві Укравтодору призначили 15 млн гривень застави

21 Квітня 2021 16:17
Власнику дорожньо-будівельної групи компаній, підозрюваному у хабарі колишньому голові Укравтодору Славоміру Новаку, обрали запобіжний захід у вигляді 15 млн 160 грн застави.

Як передає Корреспондент.net, рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє пресслужба ВАКС в середу, 21 квітня.

Підозрюваного зобов’язують прибути за першим викликом до слідчого, прокурора, суду; не виїжджати за межі Києва і Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора і суду про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з визначеними в постанові слідчого судді особами. Термін дії обов’язків – до 20 червня 2021 року.

Водночас він повинен не пізніше п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу (20 квітня – ред.) внести кошти на рахунок ВАКС.

Нагадаємо, 22 липня суд Варшави заарештував Новака на три місяці за підозрою в корупційних діях на посаді голови Укравтодору. Його затримання було наслідком співпраці українського НАБУ та польського Центрального антикорупційного бюро (CBA), а також органів прокуратури обох країн. Згодом, його тимчасовий арешт ще двічі продовжувався.

Потім суд обрав проти Новака запобіжний захід у вигляді заборони на виїзд з країни, перебування під постійним наглядом поліції і майнової застави на суму 1 млн злотих (понад 7 млн грн).

Раніше повідомлялося, що у Новака знайшли схованку з мільйонами. У Польщі слідчі антикорупційного бюро в ході обшуку виявили понад 536 тисяч євро, 470 тисяч доларів і 30 тисяч злотих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus