USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ВАКС заарештував екснардепа Микитася та збільшив заставу до 100 мільйонів

29 Травня 2020 08:54
Вищий антикорупційний суд відправив колишнього президента компанії Укрбуд та екснардепа Максима Микитася під варту. Крім того, суму застави збільшили до 100 мільйонів гривень.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на пресслужбу Вищого антикорупційного суду.

28 травня Апеляційна палата ВАКС розглянула апеляційні скарги захисника Микитася та прокурора. Стосувалися вони зміни запобіжного заходу у вигляді застави на запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За результатами судового розгляду ВАКС задовільнив апеляційну скаргу прокурора. Таким чином, суд змінив Микитасю запобіжний захід на тримання під вартою до 14 липня 2020 року.

Щоправда, як альтернативу він може внести заставу в розмірі 100 мільйонів гривень. Раніше розмір застави становив 80 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Микитася звинуватили у заволодінні майном Нацгвардії на суму у понад 81 мільйон гривень. На початку жовтня НАБУ повідомило йому про підозру. Слідство встановило, що Микитась діяв у змові з екскомандувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим, використав свої зв'язки у забудовних компаніях.

За даними слідства, він обміняв квартири в будинку в центрі Києва на вулиці Коновальця на квартири в околицях на Бориспільській. Різниця в ціні становила понад 81 мільйон гривень.

Вищий антикорупційний суд призначив йому заставу у розмірі 5,5 мільйона гривень. Пізніше його змінили на суворіший – арешт з можливістю застави у 80 мільйонів гривень. За два дні цю суму внесли, і Микитась опинився на волі.

За декілька місяців – у січні 2020 року, Микитася зняли з рейсу, коли він хотів покинути Україну в особистих справах. Це було прямим порушення попереднього запобіжного заходу.

14 травня ВАКС відправив Микитася під цілодобовий домашній арешт на два місяці. Тоді власне прокурор вимагав для колишнього нардепа тримання під вартою з можливістю застави у 100 мільйонів гривень. Але це клопотання ВАКС задовольнив лише частково.

Тоді власне прокурор вимагав для колишнього нардепа тримання під вартою з можливістю застави у 100 мільйонів гривень. Але це клопотання ВАКС задовольнив лише частково.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus