USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Підпалили будинок у Ковелі та кинули гранату: один зі зловмисників залишається в СІЗО

8 Листопада 2023 17:13
Поскладали під помешканням автомобільні шини та підпалили їх. У результаті ледь не знищили будинок підприємцям із Ковеля. Згодом, за даними слідства, придбали в одному з населених пунктів району гранату. Приїхали під цей же будинок і кинули її. Внаслідок вибуху пошкодило фасад.

Нині трьох мешканців Київщини судять. Двох чоловіків у липні затримали одразу після скоєного в Ковелі, а третього – у Фастові. Двоє вийшли під заставу, один залишається під вартою, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У місті Фастів Київської області співробітники управління Карного розшуку затримали третього зловмисника, який теж може бути причетним до пошкодження майна. Мотиви і детальні обставини злочину встановлюються. Тривають подальші слідчо-оперативні дії», – інформував інспектор відділу моніторингу Луцького РУП Ігор Лівошук.

На місці підпалу ковельчани знайшли записку. Мовляв, це помста за витівки їхнього родича. Проте, зі слів самих мешканців підпаленого будинку, до людини, про яку злочинці згадували в записці, вони не мають жодного відношення.

Затриманим обрали запобіжні заходи – перебування в луцькому ізоляторі. Згодом двох із них випустили під застави в понад 200 тисяч гривень. Один ще досі під вартою і намагається оскаржити міру запобіжного заходу.

«Прошу застосувати до мене домашній арешт», – сказав обвинувачений Володимир Трипольський.

Читати ще: «Треба було грохнути»: озброєні військові з Луганщини вдерлися до будинку волинянина

На думку адвокатки, немає необхідності в тому, аби її підзахисний перебував у СІЗО, оскільки він співпрацює зі слідством, а грошову заставу в понад 200 тисяч гривень вважає завищеною.

«Також хочу зазначити, що мій підзахисний активно співпрацює зі слідством, сприяє розкриттю справи, всіх обставин справи, відшкодував завдану шкоду потерпілій. Тому немає підстав вважати, що якимось чином, перебуваючи під домашнім арештом, він буде чинити тиск», – зазначила захисниця Оксана Воробей.
Натомість прокурор категорично проти зміни запобіжного заходу на більш м’який. Мовляв, чоловік був раніше судимий і перебував на іспитовому терміні.

«Органом досудового розслідування та під час судового розгляду в суді першої інстанції було доведено обґрунтовану підозру в учиненні кримінального діяння. Також під час розгляду клопотання було доведено наявність ризиків, передбачених пунктами 1, 3 та 5 частини 1 статті 177 ККУ», – прокоментував прокурор Олексій Романік.

Тому чоловік далі перебуватиме під вартою до 21 грудня, тобто фактично до закінчення досудового розслідування. Так вирішила колегія суддів Волинського апеляційного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аааааа Показати IP 9 Листопада 2023 15:54
Бо Ковель місто културне, портове!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus