USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дивна підміна на митниці: підприємець з Волині замінив польську штукатурку на український клей

23 Вересня 2019 09:27
Посадові особи управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС викрили і припинили протиправний намір волинського підприємця підмінити імпортований з Польщі товар, інформує Волинська митниця ДФС.

Установлено, що ним до оформлення було задекларовано 19 тонн товару, який значився як «структурна штукатурка для малярних робіт на основі штучних смол» польського виробництва. Проте під час огляду волинські митники виявили у транспортному засобі 760 мішків клейової суміші для облицювання керамічної плитки вартістю понад 85 тис гривень. Цікавий той факт, що виявлений під час митного огляду товар - українського виробництва.

Такі дії підприємця класифікуються Митним Кодексом України за ознаками статті 483 як приховування від митного контролю шляхом надання одним

товарам вигляду інших, що тягне за собою відповідальність у вигляді конфіскації товару та штрафу у розмірі його повної вартості. Тепер 19 тонн клейової суміші тимчасово вилучено на склад митниці до прийняття остаточного рішення суду у справі.

Крім того, аби зрозуміти логіку цього правопорушення, митним органам Польщі надіслано запит з проханням надати копії експортної декларації та товаросупровідних документів на цей нетиповий вантаж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 23 Вересня 2019 11:46
Те що на ньому написано що виробник Україна не значить що він вироблений не в Польщі
Нарик Показати IP 23 Вересня 2019 12:03
правильно зробив, клей краще вставляє ніж штукатурка.
zlotniy Показати IP 23 Вересня 2019 15:32
Можливо просто переплутали документи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus