USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Альтернативу «Модерн-Експо» Волинська митниця вважає недоцільною

17 Березня 2015 11:09
Створювати місце доставки в селі Струмівка, в яке хотіли вкласти гроші німецькі інвестори, очільник Волинської митниці вважає поки не на часі.

Про це розповів виконувач обов’язків начальника Волинської митниці Андрій Андрейків під час брифінгу 16 березня.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ТзОВ «АвтоВестГруп» скаржиться, що начальник Волинської митниці «ставить палки в колеса» їхній роботі. Через його відмову підприємство не може розпочати заплановану роботу. А сам проект обіцяє бути не лише прибутковим, а й іміджевим, не лише для підприємства, а й для всієї області. Натомість керівник митниці переконує в своїй правоті. Каже: митниця керується винятково нормативними документами, які регламентують діяльність митниці. І робити так, як просить підприємство – не зовсім правильно.

Нагадаємо, підприємство облаштувало митний склад і планувало там організувати місце доставки з зоною митного оформлення для вузького сегменту - автомобілів, а на самій території водії могли б скористатися спектром сервісних послуг: пообідати, відпочити, переночувати, прийняти душ. Однак з влаштуванням підрозділу митного оформлення виникла проблема – Ягодинська митниця відмовилася. У підприємства є й рішення суду, яке зобов’язує митницю повторно розглянути згадане звернення.

Андрій Андрейків, коментуючи цю ситуацію розповів, що ситуація була предметом розгляду не однієї перевірки і дослідження комітету по боротьбі з корупцією Верховної Ради.

«На сьогодні є місце прибуття на підприємстві «Модерн-Експо», яке створило достатню кількість робочих місць і за минулий рік там було оформлено 52 тисячі митних декларацій. Є бажання підприємства «АвтоВестГруп» відкрити місце доставки. Ми зазначаємо, що у 2014 році цим підприємством було оформлено 7 митних декларацій. Відкриття місця прибуття не є обов’язком, а правом митного органу. Мають бути враховані: економічна доцільність, особливості використання кадрового ресурсу, оскільки там треба фактично створити новий підрозділ. А за умови, коли держава вимагає економити кошти, оптимізувати бюджетні витрати, структуру і штатну чисельність органів державної влади, - з цього приводу є певні застереження до відкриття нового місця доставки і нового підрозділу», - пояснював він.

Крім того, зі слів Андрія Андрейківа, нині фіксується зменшення обсягів імпорту автотранспорту. Відтак, на думку керівника митниці, відкривати там місце доставки, щоб «структурний підрозділ там просто фактично знаходився, а підприємство в майбутньому мало економічний ефект», митниця вважає недоцільним.

До слова, свого часу очільника Волинської митниці Андрія Андрейківа звинуватили у «подвійних стандартах». Мовляв, з одного боку митники декларують чесність та порядність, зміни до законодавства, а з іншого – неугодних підприємців, які не погоджуються платити хабарі, заносять до «чорних списків», а як помста - процедуру оформлення штучно затягують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОРУПЦІЯ НА ВОЛИНСЬКІЙ МИТНИЦІ: КЕРІВНИКУ ЗАГРОЖУЄ ЗВІЛЬНЕННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Підприємство Показати IP 17 Березня 2015 14:14
І правильно говорить!А навіщо ДЕРЖАВІ тратити гроші??Я цього не розумію!!Тим більше, в одному і тому самому місці створювати...це абсурд!Напевно крутити щось хочуть та й все...
123 Показати IP 18 Березня 2015 04:46
я теж хочу у себе на фірмі мати митницю прибуття цеж які бабоси
123 Показати IP 18 Березня 2015 06:55
І я хочу мати місце прибуття

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus