USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Підприємці заявляють, що паркан біля луцького ЦНАПу заважає їх торгівлі

11 Квітня 2017 16:50
Поблизу луцького ЦНАПу, який реконструюють, нещодавно звели паркан. Підприємці, які неподалік мають торгові точки, нарікають, що огорожа закриває вивіски та може негативно відобразитися на кількості клієнтів.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернулися підприємці, які поблизу луцького ЦНАПу мають торгові точки. Зокрема пані Ангеліна розповіла, що високий паркан закриває вивіску її закладу громадського харчування. Мовляв, це помітно відобразиться на кількості клієнтів, відтак - прибутках.

«Вони побудували паркан висотою близько 2.5 метра. Це закриває вивіску кафе та ускладнює прохід клієнтів з боку вулиці Лесі Українки. Поряд є теж сусіди, які мають свій бізнес. Вони взагалі будуть закриті в кутку, що й люди не знайдуть їх. По-перше, це завдасть нам збитків, я навіть не знаю, чи не доведеться закривати свій бізнес. Тому ми готуємо колективну заяву до суду щодо порушення наших прав», - говорить Ангеліна.

Нагадаємо, що тендер на реконструкцію нежитлового приміщення під ЦНАП у Луцьку оголосили ще торік. Спочатку перемогла фірма зі статутом у 1000 гривень і скандальною репутацією, але за реконструкцію взялася зовсім інша.

Тим часом ситуацію для Інформаційного агентства Волинські Новини коментує директор департаменту «ЦНАП» Луцької міської ради Лариса Карп’як. Каже, будівництво, в кінцевому результаті, принесе їм користь.

«Для луцького ЦНАПу це будівництво важливе, адже люди зможуть комфортно дочекатися прийому, буде гардероб, більше працівників зможуть обслуговувати наших клієнтів, відповідно, ми надаватимемо більше послуг. Зауважу, коли ми створювали ЦНАП у 2013-му році, то на той час ми розраховували на кількість послуг – 280. Сьогодні ж, в рамках децентралізації, ми надаємо 325 послуг. Зокрема, дуже популярні послуги щодо виготовлення паспортів. До нас їдуть люди й з інших областей. Ніби, ЦНАП зведений за кошти лучан і для мешканців обласного центру, а з іншого боку, більше клієнтів дає більше надходжень. Так, цього року до міського бюджету ми заробили близько 4 мільйонів гривень. А щодо невдоволених людей, то будівництво відбувається за погодженням усіх норм, тому порушень немає. Більше того, після реконструкції ми прийматимемо ще більше людей, а це - потенційні клієнти найближчих кафе», - зауважує посадовець.
Відзначимо, що реконструкція відбувається за європейський грант, вартість - близько 3 мільйонів гривень й додатково передбачене співфінансування з міського бюджету на 500 тисяч гривень. За ці гроші мають добудовувати залу очікування площею 180 метрів квадратних та на першому поверсі облаштувати додатково 5 нових робочих місць.

Відповідно до календарного плану проекту, реконструкція має завершитися до 31 червня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Нехай позабирають Показати IP 11 Квітня 2017 17:28
Понаставляли своїх курників по всьому місту
дідо Показати IP 11 Квітня 2017 17:40
МАФи та глухі паркани треба заборонити в місті.
відповідь Показати IP 11 Квітня 2017 17:48
Скільки можна на ЦНАП нападати.Там люди працюють в цнейтноті. Лариса Карпяк - має залізну витримку. Я завжди дивуюсь, як можна так достойно триматися у різних ситуаціях з "людським фактором". Дай Боже їй здоров"я!!!! Просто подивіться, на цій фотці, на очі цієї жінки. І не треба більше нічого писати: ця людина розбереться і допоможе!
Лучанин Показати IP 11 Квітня 2017 21:10
Цей ЦНАП треба винести в район Крупи з його ставленням до людей.
Кліент Показати IP 11 Квітня 2017 23:17
У ЦНАПі явно завищені ціни за послуги: за квартал заробили близько 4 мільйонів гривень. ЦНАП для людейа не бізнесовий центр. А вони хизаються цим????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus