USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підприємці оголосили 4 листопада Днем гніву

3 Листопада 2010 19:22
До загальнонаціонального страйку підприємців, який має розпочатися 4 листопада і ставить своєю метою опротестувати соціально-економічну політику уряду і не допустити прийняття існуючого проекту Податкового кодексу, приєдналися галузеві профспілки.
Про це повідомив на прес-конференції керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницької діяльності Олександр Данилюк, пише «ТСН».
«Підприємці і профспілки оголосили 4 листопада Днем гніву в Україні. Враховуючи те, що уряд зайняв вкрай некомпромісну позицію і відмовляється від будь-якого діалогу, ця акція також оголошена безстроковою. Ігноруючи законні вимоги представників малого і середнього бізнесу, влада демонструє повне нерозуміння ситуації, чим ще більше радикалізує її», – сказав він.
На його думку, «в уряду залишилося не так багато часу, щоб знайти компроміс і зняти напругу. До страйкуючих стали приєднуватися тисячі підприємців, які доки не демонстрували активної протестної позиції. Вони балотувалися в місцеві ради, сподіваючись шляхом виборів отримати певний статус і вплив. Ці наміри були марні, оскільки отримали вибори без вибору і, в більшості випадків, маріонеткові ради з багатьма невідомими. Зрозуміло, що обурення цієї категорії підприємців має значну політичну складову. Тому зовсім не виключено, що страйк отримає і серйозний політичний підтекст. А це народжує нові погрози».
При цьому, за інформацією Данилюка, політичні партії поки що не мають відношення до акції, а подібні пропозиції відкидаються її організаторами. Також, за даними експерта, влада на місцях вже застосовує різні методи, щоб перешкодити приїзду учасників протесту в Київ: від блокування виїзду автотранспортних засобів до прямого залякування окремих громадян.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
M Показати IP 3 Листопада 2010 19:57
Я підтримую цю акцію. Підприємці годують владу відраховуючи кошти в бюджет. А вона, не вдячна - зажралась і хоче більше бабла і сала. Необхідно провести такий же протест у формі мітингу на центральній площі м. Луцька!
Aliona Показати IP 3 Листопада 2010 22:41
+1
Ko3bMa Показати IP 3 Листопада 2010 22:42
правильно роблять! в кого ще варто повчитись як права захищати, так це в французів - чуть що не так і всі на демонстрації)))
DS Показати IP 3 Листопада 2010 23:11
Отак потрохи усі до протестів приєднаються. Не лише підприємці
Міля Показати IP 4 Листопада 2010 08:03
У моєму розумінні підприємці-це спекулянти і нероби. Бо порядна людина, яка виробляє прордукцію до підприємців себе не віднесе. Прикриваються базарники гарними словами. Вони падлюки тільки ціни наганяють нам на товари.
Місцевий до Міля Показати IP 4 Листопада 2010 12:07
До Міля. А скажіть мені будь-ласка, а як назбирати стартовий капітал, щоб розпочати власне виробництво? В усьому світі спершу з'являються дрібні підприємці, накопичують капітал, і тільки потім починають щось виробляти, невже це не зрозуміло? Іншої схеми немає, хіба тільки в "мажори" записатись. Тому не ображайте людей, а винятки є скрізь, для цього і потрібна си-ма, щоб регулювати, регулювати, а не душити!
Ніна до Міля Показати IP 4 Листопада 2010 12:31
Більшість з тих, хто стоїть на ринку і торгує переважно закордонним товаром, вважав би за краще мати хоч і невелику, але свою справу, пов'язану з виготовленням продукції та наданням послуг. Але поки що вони цього не можуть, тому що вся державна політика штовхає їх в самий примітивний вид підприємницької діяльності. Корупція, яка пронизує всі сфери життя нашої держави, не дає ринковим торговцям вийти за межі лоткової торгівлі. Божевільні побори, які супроводжують відкриття хоч якогось виробництва, повна вакханалія на митниці, коли для одних ввезення продукції всіляко блокується, а для інших товари дозволено провозити без усяких податків, абсурдні податкові збори для тих, хто почав свою справу, і змушують малих підприємців стояти на базарі з імпортним шматтям. Це до них сьогоднішні урядові чиновники, які прийшли в кабінети на Грушевського з найбільших приватних компаній України, демонструють свою зневагу. Урядові чиновники вважають, що всі повинні платити однакові податки, - як великий бізнес, що спирається на підтримку і ресурсні можливості держави, так і малий підприємець, який може розраховувати лише на власні сили. Українські урядові чиновники поставили собі за мету знищити цих людей, які можуть самостійно піклуватися про свою родину, батьків і дітей. Ми стали вільними не тільки економічно, але й політично, і тому нас потрібно знищити. Головною рушійною силою Помаранчевої революції став саме той середній клас, з яким сьогодні влада знову відмовляється рахуватись. Саме ми - ті, хто забезпечує суспільству поступ. Не лікарі, не вчителі і директори шкіл, не сьогоднішня інтелігенція, не циркачі, не музиканти й навіть не шахтери. Саме ми стоїмо на сторожі демократії в країні. Тому що нам немає чого втрачати, крім власних кайданів.
Vasulko до Міля Показати IP 4 Листопада 2010 12:32
Тоді,у вашому розумінні,банки самі більші падлюки- нічого не виробляють,та ще й як спекулюють.А що підприємці нероби-тут ви дуже далекі від дійсності і нічого не розумієте.
Ніна до Vasulko Показати IP 4 Листопада 2010 13:09
Банкіри процвітають на позичковому відсотку, оббираючи основну масу населення. Багато наших співгромадян заздрять нуворишам і намагаються не відставати. Тваринний початок в людині торжествує. Розгул всякого роду аморальності: байдужість та егоїзм, вбивства і насильство, проституція і наркоторгівля, работоргівля і сексуальна революція і т.д. і т.п. - результат нашого поклоніння золотому тільцю, влади грошей! Глибинною ж причиною поклоніння є позичковий відсоток! Позитивний позичковий відсоток - приріст грошової суми з часом - штовхає людей на накопичення з усіма наслідками, що випливають з нього. Звідси і збагачення одних, і зубожіння інших, і соціальна напруженість, і політична влада «грошових мішків», і загальний занепад моральності, і в цілому дискомфорт людського життя! Однак це було не завжди. Мало кому відомо, що були часи, коли гроші, багатство в системі цінностей людини відігравали далеко не провідну роль, і коли позичковий відсоток у Європі був нульовим і навіть негативним! Інакше кажучи, гроші з часом не тільки не збільшувалися в ціні, але навіть зменшувалися. Нинішня грошова система поневолила Європу тільки в XVII столітті! Виявляється, і до релігійних реформ Мартіна Лютера в Європі існували безвідсоткові гроші, а лихварство хоча й існувало, було осуджуваним церквою і суспільством! Священне Писання, християнський Бог, як і Аллах, забороняли заняття лихварством! Це протестантизм зробив банківську справу престижною, а банкірів шанованими людьми.
нацик Показати IP 4 Листопада 2010 09:28
Пора мочити, а не протестувати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus