USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Підробляють документи на зброю

18 Травня 2012 10:17
Кримінальну справу порушили правоохоронці Любешівського району. Так, зловмисники на підставі підроблених довідок отримали дозволи на користування травматичною зброєю.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

Генеральна прокуратура України доручила провести низку перевірок, аби з'ясувати, кому і на яких підставах видають дозволи на носіння та зберігання такої зброї й чому вона стає знаряддям злочину.
На виконання завдання Генеральної прокуратури України прокуратура Волинської області перевірила законність видачі волинянам дозволів на придбання, зберігання та використання травматичної зброї. У ході перевірок виявлено непоодинокі порушення законодавства.

Прокурор Любешівського району встановив факт отримання двома громадянами дозволів на придбання, зберігання та використання травматичної зброї на підставі підроблених довідок ДП «Любешівське лісове господарство».
Згідно з довідками, громадяни працювали майстрами лісу й мали право на отримання таких дозволів.

За цим фактом 15 травня 2012 року порушили кримінальну справу.

Виявили прокурори й порушення вимог Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» в діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку.

Так, установили десятки фактів отримання членами «Варт порядку» дозволів на носіння та зберігання травматичної зброї у той час, коли вони взагалі не виконують, не мають намірів та і права без відповідної підготовки виконувати функції з охороні громадського порядку.

На усунення цих порушень прокуратура Волині внесла подання начальнику УМВС України в області. За результатами його розгляду 50 особам – членам громадських формувань з охорони громадського порядку анулювали дозволи на придбання, зберігання та використання травматичної зброї.

Установлені також випадки надання дозволів на придбання, зберігання та використання травматичної зброї особам, які беруть участь у кримінальному судочинстві, хоча необхідності у застосуванні таких заходів безпеки наразі нема.

49 особам такі дозволи видали ще понад 10 років тому й донині вони користувались травматичною зброєю, хоча відсутня будь-яка загроза їх життю, здоров’ю, житлу та майну. Органи прокуратури області прийняли рішення про скасування їм заходів безпеки та поставили питання перед УМВС в області про анулювання дозволів.

Усього органи прокуратури Волині порушили 2 кримінальні справи за фактом хуліганства з використанням травматичної зброї, 1 кримінальну справу – підроблення документів для її отримання, внесли 16 документів прокурорського реагування в органи внутрішніх справ, влади та місцевого самоврядування, анулювали 50 дозволів на зберігання та носіння травматичної зброї, вилучили 9 одиниць такої зброї.

Правоохоронці нагадують, за хуліганські дії з використанням травматичної зброї передбачене позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Постріли ж у життєво важливі органи переважно кваліфікуються як замах на умисне вбивство.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хатуль Мадан Показати IP 18 Травня 2012 13:35
менти бояться, що народ озброїться і вже не можна буде безкарно гамселити громадян?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus