USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Підтоплено понад 7 га земель: як довго на Волині триватиме паводок

21 Лютого 2023 14:16
Площі підтоплень у Волинській області зменшилися на тисячу гектарів порівняно з періодом пікового проходження паводка і на сьогодні становлять 7,3 тисячі гектарів.

Як розповів заступник керівника Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Ростислав Кравчук під час включення ТРК «Аверс», найбільші підтоплення зафіксовано на Любешівщині (4000 гектарів під водою) та Ратнівщині (3300 гектарів).

«Значні підтоплення є в деяких населених пунктах. Наприклад, це села Заболоття, Тур на Ратнівщині, села Буцинь і Секунь на Старовижівщині, села Цир, Любʼязь, Хоцунь і Підкормілля на Любешівщині», – інформував він.

За прогнозами, паводок у регіоні може протривати до квітня, оскільки підтоплено значні площі.

«Зараз ми намагаємося відкачати надлишкову воду насосними станціями. Щодня працюють 10-15 насосних станцій наших структурних підрозділів Регіонального офісу водних ресурсів. Оскільки опадів у лютому було менше, ніж у попередні місяці, рівні води в річках і на меліоративних системах упали в середньому на 20 сантиметрів. Водночас найбільше навантаження зараз несе Любешівський район, куди збігаються всі води з площі водозбору Прип’яті. Саме по цьому басейну проходить локальний паводок», – повідомив Ростислав Кравчук.

За його словами, у літній період важливо привести в належний стан меліоративну мережу, особливо внутрішньогосподарську, яка перебуває на балансі сільських рад.

«Ми неодноразово зверталися до голів сільських рад, пропонували залучити до робіт наших спеціалістів, наголошували, що потрібно провести інвентаризацію, визначити канали біля населених пунктів, найбільш зарослі та замулені, які першочергово потребують очищення та приведення до проєктних відміток. Не всі, на жаль, відгукнулися на нашу пропозицію… Зараз доступитися туди ні техніці, ні нашим спеціалістам неможливо. Сподіватимемося, що протягом літа буде здійснено всі заходи. Ми можемо виконувати і проєктні роботи, і роботи з розчищення. Також можна залучати інші організації», – наголосив заступник керівника Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus