USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підтримка найобдарованіших: 50 першокурсників СНУ отримуватимуть стипендію від Фонду Ігоря Палиці

25 Липня 2020 11:25
50 найуспішніших першокурсників Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки отримуватимуть по 1500 гривень в якості стипендії від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це університет і Фонд домовилися, підписавши 24 липня меморандум про співпрацю.

«Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» домовилися укласти меморандум про співпрацю для розробки та реалізації програми підтримки обдарованої молоді, яка у майбутньому здатна стати рушієм позитивних трансформаційних змін міста Луцька, Волинського регіону, України», – цитує документ пресслужба Фонду.
Як розповідає заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода, на перший семестр виділено 337 тисяч гривень.
«Стипендії для найобдарованіших і найстаранніших – один із перших і найбільших проєктів, які ми розпочинаємо втілювати в рамках меморандуму. Це, звісно, не перший проєкт, який ми реалізовуємо спільно з університетом. Працювали і в спортивному напрямку, підтримували проєкти студентської молоді, дбали про зміцнення інституційної бази. До слова, нещодавно Фонд допоміг покращити умови у спорткомплексі, профінасувавши встановлення душових кабін», – розповідає представниця Фонду й додає, що сама свого часу отримувала урядову стипендію, яка була для неї неабияким стимулом і поміччю.

«Тому будемо продовжувати в такому ж дусі, радо підтримуватимемо обдаровану молодь, будемо відгукуватися на гарні ініціативи студентів та працівників вишу, ми із задоволенням підтримаємо цікаві ідеї і розважального, і наукового характеру – все, що принесе користь студентам, університету та нашому місту», – додала Катерина Шкльода.
Програма підтримки обдарованої молоді є однією із п’яти основних програм Фонду «Тільки разом». Тому співпраця з одним із найбільших вишів регіону є пріоритетною для команди Фонду.

«Саме тому ми вирішили оформити наші давні дружні стосунки з університетом меморандумом про співпрацю, в рамках якого, я певна, нам вдасться започаткувати багато нових проєктів. Розпочали зі стипендій, адже та молодь, яка сьогодні відчуває підтримку, уже завтра стає рушієм позитивних змін у суспільстві. А Фонд «Тільки разом» та його засновник Ігор Палиця завше за це вболівали», – наголосила вона.
За словами ректора університету Анатолія Цьося, меморандум окреслює загальні питання співпраці і втілення різних проєктів. Крім того, цього дня підписали ще один документ в рамках меморандуму – програму підтримки обдарованої молоді «Таланти розвиваємо на Волині».

«Будь-який університет пишається талановитими, розумними, успішними студентами. Щоби бути попереду, треба максимально залучати талановиту молодь. Тому що це дає можливість потім краще реалізовувати освітні програми. Такі студенти прославляють виш, беручи участь в конкурсах і олімпіадах. Найголовніше те, що вони задають тон якісної освіти. Тому я вдячний народному депутату Ігорю Палиці за таке прихильне ставлення до талановитої молоді. Гадаю, що ця програма дійсно дозволить залишити таку обдаровану молодь на Волині, що дуже важливо. А наше завдання – дати їм якісну освіту», – зазначив очільник СНУ й висловив сподівання, що у майбутньому подібні стипендії започаткують і для студентів-спортсменів та митців.
Проектор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик пояснює: стипендію отримають першокурсники, які матимуть найвищі бали ЗНО. Першочергово стипендію призначатимуть тим студентам, які набрали максимальні 200 балів бодай з одного предмета.

«Усіх першокурсників, зарахованих до університету, будемо ранжувати за успішністю від найвищого конкурсного балу до найнижчого», – зазначив проректор.

«На жаль, у мої студентські роки таких можливостей не було, – пригадує Юрій Громик. – Це суттєва підтримка для студента, яка дає змогу більше часу, енергії та зусиль спрямувати на навчання, наукову роботу. І я достеменно знаю, що студенти направду цінують таку можливість».
Зі слів проректора з навчально-виховної роботи та комунікацій Наталії Благовірної, співпраця із Фондом передбачає п’ять програм, підтримка обдарованої молоді – одна з них.

«Ми прагнемо бути провідним університетом не лише в нашому регіоні, а й загалом в Україні. Тому обдаровані студенти завжди повинні бути пріоритетом. Програма спрямована на найкращих, найуспішніших, на тих, хто здобув найвищі бали за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Тому сподіваємося, що такі стипендії стануть додатковим стимулом для абітурієнтів, аби вони обрали Східноєвропейський національний університет», – зауважила Наталія Благовірна.
«У нас славетний університет, який забезпечує хорошу якість освіти. І зараз робимо акцент на талановитих студентів, на розвиток їхнього потенціалу. Адже ми переконані: саме талановиті студенти та випускники можуть максимально позитивно реалізовувати себе нині, а відтак успішно працювати на благо нашого регіону і держави», – резюмував ректор.
Тим часом університет цілком готовий до старту вступної кампанії, яка розпочнеться 1 серпня зі створення абітурієнтами електронних кабінетів. Упродовж 13-22 серпня триватиме офіційний прийом документів. Відтак відбуватиметься погодження рейтингових списків. А вже з 5 вересня відбуватиметься зарахування на державну форму навчання, орієнтовно 10-15 вересня – на платну форму. В університеті наразі планують розпочати навчання 15 вересня.

«Я дуже сподіваюся, що цей рік буде успішним. Хай які проблеми нас не спіткали б, якщо людина освічена, вона завжди зможе себе реалізувати, навіть у найскладніших умовах», – підсумував Анатолій Цьось.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus