USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Підвид «Омікрону»: в Україні виявили новий тип COVID-19

28 Липня 2022 23:14
Новий різновид штаму COVID-19 «Омікрон», який називають типом «ВА.5», вже зафіксували в Україні. Медики ідентифікували 7 таких випадків в Чернівецькій області.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Як припускають, новий підтип «Омікрону» вже є і в інших областях України, наразі триває дослідження зразків.

У МОЗ наголошують, що COVID-19 все нікуди не зник, вірус мутує і намагається обійти імунну відповідь.

Також, за даними ВООЗ, цей штам наразі активно поширюється і в країнах Європі.

Досліджень про новий підтип «Омікрону» не дуже багато, тому наразі невідомо, чи є він більш заразним чи смертельним за інші штами.

Утім останні дослідження підтверджують, що отримання бустерної дози вакцини значно підвищує рівень утворення антитіл проти цього різновиду COVID-19.

«Також дослідження клітинного імунітету вказують, що Т-клітини утворені в тілі людини після трьох доз мРНК вакцини, зберігають свою ефективність проти штаму «Омікрон».

Саме клітинний імунітет пов’язують із захистом проти тяжкого перебігу інфекції, госпіталізації та смерті», – кажуть у МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus