USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

Підвищення пенсій у 2024-му: кому з українців додадуть найменше

13 Листопада 2023 07:39
У 2024 році заплановано проведення індексації пенсій у березні, проте в однієї з категорії українців підвищення виплат буде найменшим. Це пов’язано із недостатнім фінансуванням.

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович розповіла, для кого підвищення пенсії буде найменшим, пише 24 канал.

За її словами, йдеться про громадян, які вийшли на пенсію протягом останніх трьох років.

Читати ще: Колишнім чиновникам у 2024 році зменшать астрономічні пенсії

«Найменша індексація буде у людей, які вийшли на пенсії в останні три роки, бо їхні виплати відповідають ринку. На відміну від людей, які отримали пенсію у 2000-х роках. Якщо дуже спрощено, то людина отримує пенсію за формулою, де базою для нарахування пенсії є середня зарплата за останні три роки. Індексація пенсій проводиться на рівень інфляції відповідно до останніх трьох років. Тобто системно занижували пенсію такій категорії громадян. І в результаті в нас є люди, які отримують 2,5 тис. гривень», – пояснила Жолнович.

Також вона наголосила, для проведення повної індексації в Україні необхідна сума, яка втричі більша за ту, що зараз може затвердити уряд. Основне фінансування зараз спрямоване на оборонний сектор, тому інші галузі одержують менші кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 13 Листопада 2023 07:57
Традиційно найменше отримають ті, хто найдовше і найважче працював. Вершки зберуть судді, прокурори, депутати. Така держава.......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus