USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після поразки на сході України Росія вдвічі посилила приховану мобілізацію, – ISW

16 Вересня 2022 08:42
Після вдалого контрнаступу ЗСУ і поразки російських військ у Харківській області влада Росії посилює приховану мобілізацію і вербування для війни в Україні.

Про це інформує Інститут вивчення війни (ISW), передає УП.

Українські війська продовжують контрнаступальні дії на сході України, посилюючи тиск на російські позиції та лінії матеріально-технічного забезпечення на сході Харківської, півночі Луганської та сході Донецької областей.

У зв’язку з цим аналітики припускають, що російським військам, ймовірно, буде важко утримувати свої лінії оборони, якщо українські сили продовжуватимуть просуватися далі на схід.

Кремль реагує на поразку в Харківській області посиленням прихованої мобілізації, а не висуванням умов для загальної.
Глава Чечні Рамзан Кадиров закликав усі суб'єкти федерації розпочати «самомобілізацію» і не чекати, коли Кремль оголосить воєнний стан.

Кадиров заявив, що кожен суб'єкт РФ має довести свою готовність допомогти Росії, залучивши не менш як 1000 військовослужбовців. Деякі губернатори підтримали такий заклик. А призначений Росією глава окупованого Криму Сергій Аксьонов оголосив про формування на півострові двох добровольчих батальйонів на підтримку закликів Кадирова.

Крім того, як зазначає ISW, поразка у Харківській області спонукала Кремль оголосити загальноросійське вербування.

Влада РФ, ймовірно, відмовилася від своїх зусиль захищати окремі суб’єкти федерації від вербування, що може посилити соціальну напругу.

Нагадаємо, протягом минулої доби для підтримки дій наземних угруповань авіація Сил оборони здійснила 18 ударів по місцях зосередження живої сили і техніки противника. Підтверджено ураження 13 опорних пунктів, районів зосередження озброєння і військової техніки та 5 позицій комплексів протиповітряної оборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 16 Вересня 2022 12:20
А чего так мало,вдвое всего? Судя по нашим сводкам,там уже один путин не призван остался.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus