USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Візит Зеленського до Бахмута підірвав спроби Кремля показати Путіна залученим у війну, – ISW

21 Грудня 2022 11:30
Поїздка президента України Володимира Зеленського в Бахмут підірвала інформаційну кампанію Кремля, що демонструє диктатора Володимира Путіна як безпосереднього учасника війни.

Таких висновків дійшли аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті, передає УНІАН.

Експерти відзначили, що останнім часом Путін намагається зменшити градус критики міністерства оборони РФ і своєї діяльності. Він виступає на публіці із заявами про різні починання, спрямовані на поліпшення військових зусиль.

Кремлівський диктатор провів церемонію нагородження гауляйтерів і пропагандистів, щоб показати себе в ролі лідера, залученого у війну. Путін хоче виставити себе в позитивному світлі й відвести провину за невдачі окупаційного війська в Україні. Однак поява президента України на передовій підірвала цю інформаційну кампанію.

«Рішення Путіна нагородити членів свого оточення, які навіть не брали безпосередньої участі в бойових діях, на відміну від візиту Зеленського поблизу лінії фронту в Бахмуті, спричинило певну критику серед російських націоналістів. Колишній командир російських бойовиків і критичний голос в російському інформаційному просторі Ігор Гіркін зазначив, що Путін нагороджує «своїх героїв у Кремлі», але не російських і проксі-військовослужбовців, які беруть участь в боях на передовій», – написали в ISW.

Інші військові російські блогери теж виступили з певною критикою. Один з них нагадав, що Путін не відвідував тимчасово захоплені українські території, а другий припустив, мовляв, рашистам наказали припинити вогонь на час поїздки президента України.

«Візит Зеленського в Бахмут підірвав зусилля Путіна утвердитися в ролі головнокомандувача воєнного часу і перетворив власну інформаційну операцію Путіна на ганьбу навіть в частині провоєнного російського інформаційного простору», – підсумували експерти.

Після поїздки президента Володимира Зеленського до Бахмута в мережі з'явилася інформація, що російський диктатор Володимир Путін теж був на фронті, проте журналісти-розслідувачі запевняють, що це був Ростов-на-Дону, передає УП.

Зокрема через кілька годин після новини про те, що Зеленський у Бахмуті, депутат російського парламенту Андрій Гурульов написав, що Путін був «у зоні спеціальної військової операції».

Увечері вже прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що слова Гурульова нібито правда: «Якщо він має на увазі штаб, де він був у п'ятницю, то так».

Читати ще: У британській розвідці пояснили, навіщо Путін позував на камери зі своїми генералами у «штабі війни» з Україною

Російські дослідники вивчили відео відвідування Путіним штабу і дійшли висновку, що той відвідував штаб військ Південного військового округу в Ростові-на-Дону.

«Великий круглий стіл зі штабу ПВО та інтер'єри кімнати, в якій він розташований, збігаються з тим, що видно під час відвідування Путіним штабу військ», – зазначають вони.

Той самий штаб у листопаді відвідував і міністр оборони Сергій Шойгу. Тоді також стверджували, що міністр перебуває в «зоні проведення спецоперації».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus