USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Півтора року не може повернути власну машину

15 Лютого 2012 12:06
Повернути власне авто уже півтора року намагається лучанин. А правоохоронці у ситуації, що виникла, криміналу не бачать.

Про це повідомляє телеканал ICTV.

Лучанин Михайло Кромський придбав вантажівку за вигідною ціною у директора фірми, де працював. Після прохання попереднього власника, чоловік дозволив тому покористуватися машиною до кінця року. Коли закінчився термін оренди, віддавати авто керівник підприємства категорично відмовився.

«Я подав заяву в міліцію, на що отримав матеріал в порушенні кримінальної справи, аргументуючи це тим, що це цивільно-правові відносини, хоча ці відносини між нами закінчилися 31 грудня 2010 року», - розповідає власник авто Михайло Кромський.

У міліції кажуть, повернути автомобіль законному власникові не можуть, бо машина стоїть на приватній території. Криміналу вони не бачать, чоловік сам дозволив користуватися вантажівкою і документами на неї. А відтак з’ясовувати стосунки обидві сторони конфлікту повинні самі.

В міліції ситуацію не коментують. На офіційний запит журналістів відповіли, що порушень немає. Не бачать підстав для кримінальної справи і в прокуратурі. Те, що чоловік вже більше року намагається повернути свій автомобіль, правоохоронців не цікавить.

Поки чоловік оббивав пороги правоохоронних установ, автомобіль з території приватного підприємства зник. Хоча попередній власник залишив правоохоронцям розписку, що зберігає вантажівку до вирішення конфлікту. Шукати машину в міліції відмовилися, немає підстав.

Чоловік залишився без грошей та без автомобіля. Юристи ж радять не гаяти часу та йти до суду. І там скаржитися на байдужість правоохоронців.

До суду ошуканий лучанин таки звернеться. І сподівається, що Феміда буде на його стороні. Адже офіційні документи свідчать, що він – законний власник вантажівки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Я з Луцька. Показати IP 15 Лютого 2012 13:11
В мене з кожним днем все більша відраза стає до наших правоохоронних органів і до їхнії керівників. Для чого ви взагалі потрібні, якщо ні в чому не бачите складу злочинну?
Маю думку до Я з Луцька. Показати IP 15 Лютого 2012 17:26
"Я з Луцька", для таких як ви пишу: кримінальний кодекс, де чітко зазначється поняття злочину. Для порушення кримінальної справи повинні бути приводи та підстави. Формально є склад злочину ст. 356 КК (Самоуправство"), але ви впевнені , що договір оренди автомобіля не підроблений. Тоді в чоловіка наявний склад злочину, передбаченого ст.358 КК. А правоохоронні органи не треба паклюжити. ЯК вбивають - кричите "міліція"...
проти неправди Показати IP 15 Лютого 2012 13:27
До шановного Я: Не потрібно писати завідому неправду: Склади злочину не бачаться виключно там, де їм це НЕ ПОТРІБНО; а де потрібно - бачаться однозначно (хоч їх там в реалі і близько нема). Така се ля ві...
ЧП Показати IP 15 Лютого 2012 13:45
Міліція і прокуратура праві - це питання необхідно вирішувати у судовому порядку.
Я з Луцька Показати IP 15 Лютого 2012 19:11
Маю думку,повірте мені, паклюжу бо сама відчувала на собі коли міліція все робить для того , щоб не розкрити злочину, і є і доказів ціла папка і шахрайство на ліцо. А їм всерівно не хочеться братися, бо мого героя обласні оборотні прикривають. Тому ви мені не розказуйте, що да як. Треба про нашу міцію сюжет зняти з Надзвичайними новинами так і зроблю, хай люди знають своїх героїв в обличчя.
Маю думку до Я з Луцька Показати IP 16 Лютого 2012 09:18
Я з Луцька. Якби у вас була "ціла папка доказів", то ніхто не покривав би злочинців. Ваші слова про "дах" це лише слова. До вашого відома, постанови про відмову в порушенні кримінальної справи оскаржуються в прокуратурі і суді (ст.99-1 та 236-1 КПК) і навіть з одночаксним порушенням кримінальної справи. Не треба плутати цивільно-правові відносини, що виникли між вами з шахрайськими діями. До речі у вас хоч юридична освіта є? чи ви так собі вирішили, почитавши КК, що в подіях наявні ознаки шахрайства. І ще одне, зніміть сюжет на ІСТV, а не будьте голослівними. Слова треба підкріплювати.
Che Показати IP 16 Лютого 2012 10:09
Знаю Михайла як порядного чоловіка і бажаю йому успіху.
Я з Луцька Показати IP 16 Лютого 2012 10:44
Маю думку. Обов'язково зніму. Мені два рази відмовляли професіонали з Грибоєдова в порушенні. Прокуратура скасовувала рішення. Факт того, що справу порушили тільки після того як втрутився генерал Ходирєв і як не дивно зразу всі побачили склад злочину. Тільки поки я доказувала"професіоналам" склад злочину пройшло пів року і мій герой вспів і прізвище поміняти і з області втікти. Тепер в горе міліції нова проблема - знайти не можуть, бо нехочуть. В мене не юридична освіта, то що в цьому такого? Тут все без освіти ясно.
Денис Показати IP 16 Лютого 2012 11:05
Маю думку ви мабуть сам правоохоронець, що так відстоюєте міліцію? Вже всі давно знають, що менти не сильно стоять на боці правди і простих людей. І не кожен вже біжить і просить допомоги, якщо б'ють, бо довіри до міліції не має взагалі.
Знаю Показати IP 16 Лютого 2012 12:05
В цього директора-виробника морозива кришка була в прокуратурі і робить він шо хоче і дальше буде, бо знає як рєшати вопроси.
Вытя Показати IP 16 Лютого 2012 15:24
Я знаю цьог хлопця насправды це не його машина просто вын 2рокы назад розрахувався з цього завода а машина було оформлена на нього а йому зарплату невыдали вот ы вын хоче тепер машину
Metaller Показати IP 16 Лютого 2012 16:44
Є в Луцьку така аферистка - Стасюк-Куніцина Елліна Леонідівна. Та також грошей понапозичала, а віддавати не спішить вже роками. І нічого - міліція також складу злочину не бачить. Її вже стріляти пора, стільки вона "хорошого" людям зробила, а злочину, як виявляється - немає...
Живу тут Показати IP 16 Лютого 2012 18:07
Не дай боже щось станеться в міліцію можна не йти простому жителю, нічого не поможуть, знаю на собі відчув. Крохмаля пора відправити на заслужений відпочинок з такою роботою і з такими кадрами, хоча нічого путнього на заміну не прийде. Страшно від цієї системи, товарищи бандити одумайтесь ви клятву даєте захищати простих людей, а не захищати бандитів, шахраїв від простих людей.
Правозахисники Показати IP 16 Лютого 2012 20:02
Шановні лучани! Ваші заяви в міліцію про злочин - це підстави не для порушення кримінальної справи, а для отримання Поторасем, Крохмалем, Тягуновим, Степанюком вільно конвертованих від злочинців. Що більше від Вас заяв про злочини чи правопорушення - то більше доходів у кишенях вищеназваних осіб. Поторась давно перетворив слідчі органи УМВС Волинської області в високорентабельний бізнес.
Л Показати IP 16 Лютого 2012 20:16
в с.Кошів викрали кобилу. Карний розшук встановив банду та передав матеріали Поторасю. Кримінальну справу порушили, 29.01.2011 року значну частину матеріалів Потрась з Кардаш "виділидли "з кримінальної справи для додаткової перевірки і ... за рік зникли.Постанову про виділення матеріалів Потрась надав, а матеріалів не має. Ось так і покрив начальник слідчого управіління УМВС Потрась І.В. злочинне угрупування, яке 10 років займається скупкою краденої худоби і коней на територій Волинської і Рівненської областей.
Я з Луцька. Показати IP 17 Лютого 2012 15:43
Маю думку, де ви поділись, не хочете подискотувати ще?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus