USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Плетуть і дорослі, і діти: в селі на Волині виготовляють кікімори для захисників

6 Серпня 2022 17:24
У селі Гірка Полонка Луцького району місцеві жителі почали виготовляти кікімори – маскувальні костюми для військовослужбовців. Наразі запланували сплести 17 виробів, на які отримали запит.

Про це Суспільному розповіла волонтерка Валентина Шевчук.

Спершу матеріали для виробів вона збирала через соцмережі: старі мішечки приносили люди, які відгукувалися на оголошення. Зараз пакунки надходять поштою з різних областей України щодня. Розбирати мішковину на пряжу допомагають вимушені переселенці.

Щодня збираються орієнтовно 20-30 людей: більшість – діти. Як розповіла семирічна Евеліна Куцик, вплітати нитки в основу для кікімори складно, але допомагати потрібно.
Долучилася до виготовлення захисного одягу для військових і волонтерка Наталія Левкова з сином Святославом.

«Спонукало нас прийти прагнення якнайшвидшої перемоги. Дуже клопітка робота, біля неї треба постаратися. Ниточка в ниточку, але кожна ниточка – це наша перемога», – каже жінка.
Маскувальний костюм має розмір 1,80 1,30 метра. Основу з сітки потрібно заповнити нитками.

Витіпує нитки з мішковини та допомагає з кікіморами волонтерка Лариса Афанасьєва з міста Добропілля на Донеччині. На Волинь жінка приїхала майже два тижні тому з чотирма дітьми.

«Я розумію, що це дуже важливо. Що більше наших воїнів вони захистять, то краще», – впевнена переселенка.

Як зазначила Валентина Шевчук, щоб сплести один маскувальний костюм, потрібно працювати шістьом людям упродовж двох днів.
«Приходять на дві години, на пів дня. Важливо прийти і посидіти хоча б годинку, і це вже буде результат, внесок у перемогу», – додала волонтерка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus