USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Допомога надійшла з Франції: лучанки майже два роки плетуть сітки і нашоломники для ЗСУ

10 Січня 2024 13:53
Невтомні волонтерки з об’єднання «Павутинка» плетуть маскувальні сітки нашим захисникам із початку масштабного вторгнення. З минулого літа почали виготовляти також нашоломники. Тепер завдяки допомозі з Франції жінки сплетуть ще більше сіток і нашоломників.

Майже з першого дня повномасштабної війни лучанки зібралися плести маскувальні сітки для ЗСУ. Своє об’єднання назвали «Павутинка», йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Самі купували сітки, самі купували матеріали. Потім люди донатили, приносили різні старі речі, які ми рвали на стрічки… Хочемо хоч чимось допомогти нашим хлопцям на фронті. Дуже класно, коли вони надсилають нам фотозвіти, дякують за сітки. Тобто ми потрібні. Це найголовніше – зв'язок із ними», – розповіла волонтерка Наталія.

Зазвичай сітки плетуть 15 людей. За день – близько 40 метрів квадратних. Виготовлені сітки передають захисникам із різних ліній фронту, зокрема на Куп’янський, Лиманський напрямки. Часто запити надходять безпосередньо від військових.

Волонтерки вдосконалюють свою техніку плетіння і вже підібрали кращий матеріал для виготовлення сіток.

«Раніше ми ходили по секондах, купували простирадла. Дівчата приносили тканину з дому. І тканина була важка, намокала. З часом усе вдосконалюється, і виробники почали на однотонну тканину з флізеліну наносити малюнок під потреби погодних умов», – сказала волонтерка Оксана.

Читати ще: На черзі 70 сіток для армії: волонтерки в Луцьку плетуть маскування і для снігових заметів, і для випаленої землі

Окрім маскувальних сіток, волонтерки з «Павутинки» виготовляють для бійців нашоломники.

«З Італії жінка, яка плете, надсилає нам основу, а ми нав’язуємо коротеньку стрічечки і, виходить, маскуємо хлопців», – пояснила волонтерка Інга.
Читати ще: Волонтерки, які щодня виготовляють маскування для військових у Луцьку: «Будемо плести до перемоги»

Коштами на матеріали волонтерам, щоб ті могли сплести ще більше сіток і нашоломників, допомогли із французького міста Тулуза. Раніше благодійники сприяли французько-українському обміну молоддю, а тепер виділили кошти на матеріали для допомоги ЗСУ.

«Приїхали до вас із Тулузи, щоб допомогти грошима і матеріалами дівчатам із «Павутинки», щоб вони, своєю чергою, підтримували наших бійців», – сказала Марія Берут.

«Потрібно допомагати Україні, бо ця війна вже затягнулася. Україна має все менше сил, тому треба допомагати більше і більше. На жаль, це розуміють не всі», – додав Франсуа Берут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus