USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пляж на державній ділянці, будинок за 5 млн доларів та позолочені меблі. Як живе президент УАФ Андрій Павелко

16 Листопада 2022 21:09
Журналісти програми розслідувань «Гроші» публікують резонансне розслідування, повʼязане з діяльністю президента Української асоціації футболу Андрія Павелка та його найближчого оточення. Так, у розпорядження редакції потрапило відео того самого обшуку, який таки відбувся у межах однієї з багатьох карних справ про корупцію ФФУ (нині УАФ).

Після перегляду відео стало зрозуміло, чому головний футбольний «чиновник» країни приховував факт обшуків, пише FootballHub.

Замість футбольних баз, дитячих шкіл і заводу з виробництва штучного покриття була побудована одна велика інфраструктура – будинок Павелка, будинок охорони Павелка та пляж для президента УАФ на землі, що знаходиться у державній власності та на якій заборонено будь-яке будівництво або приватне користування. Справжнє поєднання краси природи, беззаконня та, судячи з розмаху, неймовірної корупції.
Згідно з декларацією Андрія Павелка, яку він подавав у 2018 році, в Хотянівці він орендує будинок 123 кв м. Проте такого розміру на вигляд будинок охорони біля воріт, а далі на території розміром 84 соток розташований маєток площею 1231 кв. м. Мінімальна ринкова вартість лише землі складає близько 300 тис. дол. Сам же будинок, за оцінками ріелторів, може коштувати 5 млн дол. і більше. Тож, як бачимо, війна – це криза не для всіх українців. Чи був цей будинок у фактичному користуванні Андрія Павелка під час його депутатства, адже зведений у 2013 році і в декларації не фігурував, доведеться з’ясовувати слідству, як і те, звідки у Андрія Павелка та його матері кошти на купівлю такого майна.

Адже сам будинок родина Андрія Павелка, точніше його мати Єременко Зоя Семенівна придбала, а фактично просто оформила нещодавно – 19 вересня 2022 року. Втім, судячи з обжитості будинку, Павелко з родиною мешкають тут вже давно. І чому президент УАФ приховував і приховує цей факт стає очевидним після відео.

Саме у цьому будинку, згідно з документами,18 жовтня проводили обшук. Що ж побачили слідчі, коли зайшли до оселі, та що вразило журналістів, які отримали ексклюзивні відеоплівки.

По-перше, це розміри будинку та його наповнення. Слідчі, схоже, заблукали коридорами та кімнатами – кімната для релаксу з масажним кріслом, винний льох, кінотеатр, терраса із позолоченими меблями «Пшонка-стайл», де лише стіл вартістю понад 10 тис дол., кілька роялів, величезний басейн і супервеличезний гардероб розміром з однокімнатну квартиру.

Гардероб більше схожий на мультибрендовий бутік у Мілані. Навіть манекен є – знову-таки лакшері, з головою орла, обтягнутий шкірою крокодила. Ймовірно, від відомого італійського бренду Stefano Ricci. Ціна на куртки цього бренду стартує від трьох тисяч євро, на костюми – від 5000 євро і треба чекати 8 тижнів, взуття – від 500 євро за пару. Вже не кажемо про численні аксесуари – сумки, ремені тощо.

Оцінити це без експертизи складно, але судячи з кількості брендового одягу та взуття, то лише взуття може бути на понад 150 тис дол. А разом із гардеробом дружини тільки на одяг, сумки, взуття, аксесуари та парфуми могли витрачатися сотні тисяч доларів.

Хоча, треба відзначити, що взуття у дружини президента УАФ Катерини Чаус менше, ніж у чоловіка. Але це все відомі французькі та італійські бренди, де вартість пари стартує від 800 доларів і може сягати 3000. Такі туфлі за 3000 доларів від Christian Louboutin також присутні у гардеробі дружини Павелка, а також велика кількість брендових сумок, серед яких найдорожчі бренди – Hermes, Chanel, Dior, Louis Vuitton, де вартість однієї сумки 3-5 тис. доларів, а найпопулярніші моделі – від 10 тис. доларів.

По-друге, це незаконне використання смуги державної землі, яка призначена для ведення лісового господарства. До цієї землі мав би бути вільний доступ у всіх бажаючих, як, приміром, у сусідніх будинках. Але натомість на державній землі знаходиться розкішний приватний пляж Андрія Павелка та стоянка для катерів.

І це йдеться не про життя сучасного бізнесмена, а про колишнього народного обранця, а нині керівника Української асоціації футболу Андрія Павелка. Щонайменше 10 карних справ розслідують зараз Нацполіція, ДБР, НАБУ та Прокуратура за фактами протиправної діяльності Павелка та його менеджерів.

Справи абсолютно різні – і про примітивну корупцію на кшталт завищення вартості будівельних робіт, і виведення грошей в офшори, і про змову з детективами НАБУ, і навіть перешкоджання законній діяльності журналістів. Суми збитків, завданих Павелком і його функціонерами бюджету України та міжнародним організаціям, експерти й слідство оцінюють у приблизно 550 000 000 гривень.

Вочевидь, на частину цих коштів і побудований маєток, купується одяг з крокодилу та забезпечується люксовий стиль життя. Разом з тим, попри багаторічні розслідування, досі немає жодного вироку суду, покараних за багатомільйонні афери також немає. До речі, в НАЗК із Андрієм Павелком давні відносини – відомо про майже десяток протоколів про його корупцію за часів депутатства, але Павелко так і залишається очільником УАФ, де продовжує реалізовувати свої схеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
МАКС Показати IP 17 Листопада 2022 08:19
Слава Корупції !!!
Патрiот до МАКС Показати IP 17 Листопада 2022 09:45
Нi це плоди майдана.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus