USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пліч-о-пліч у бою, разом і відспівали: на Волині попрощалися із загиблими воїнами Анатолієм Корнієнком та Вадимом Гуньком

31 Березня 2023 19:12
У селищі Люблинець попрощалися із загиблим на війні з росією захисником України Анатолієм Корнієнком. Цього ж дня на Люблинецькому кладовищі поховали ще одного Героя – Вадима Гунька з села Перевали Ковельського району.

Відео прощання опублікував настоятель парафії Великомученика і цілителя Пантелеймона селища Люблинець Матвій Олійник у соцмережах, передає Район.Ковель.

Анатолій Корнієнко з першого дня війни пішов добровольцем боронити українську державу від російського окупанта. Герой загинув під час танкового обстрілу поблизу населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області.
Під час прощання 30 березня спогадами про Анатолія поділилася голова Люблинецької громади Наталія Сіховська.

«Вперше прийшов і каже. З рюкзаком за плечима. Мав кудись йти і встигнув кинути необхідних речей. І каже «Коли їхати? Куди їхати? У нього не було питань, чи є йому повістка. Що йому робити? Він чітко знав, що він має йти і захищати кожного із нас», – сказала під час промови Наталія Сіховська.
У цей день на Люблинецькому кладовищі також відбулося прощання з побратимом Анатолія із 14 ОМБР Вадимом Гунько, який у бою під Куп’янськом 15 березня отримав важке поранення. Серце Героя перестало битися 27 березня, повідомляють у Турійській громаді.

Вадим Гунько – батько трьох дітей, простий селянин взяв до рук зброю і разом з побратимами із 14 ОМБР, які вчора і не думали бути військовими та в складний для країни час стали Захисниками і Воїнами. Десять місяців боротьби, за плечима – важкі пекельні бої. Під час виконання бойового завдання під Куп’янськом Вадим отримав важкі поранення. Лікарі Харківського військового шпиталю до останнього боролися за життя воїна. Та 27 березня свічка життя його згасла. Вадиму було 45. У нього залишились двоє донечок та син.

Попрощатися з Вадимом Гуньком прийшли рідні, земляки з Перевал та сусідніх сіл, бійці батальйону, де служив загиблий. В останню земну дорогу воїна проводжали коридором пошани, стоячи на колінах.

У місцевому Свято-Успенському храмі за душу загиблого Сина України духовенство Турійського деканату разом з усіма присутніми піднесли спільну молитву.
Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним. Герої не вмирають!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus