USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

«8 уроків у щитках, по спині тече, в очах пливе»,– вчителька про навчання під час COVІD-19

5 Вересня 2020 21:49
Вчителька Бабинського ліцею на Рівненщині Оксана Вітчук розповіла про реалії роботи в умовах адаптивного карантину.

Відповідний пост вона опублікувала у фейсбуці, наголосивши, що працюють педагоги у дуже важких умовах, передає Obozrevatel.

«Ми по 8 уроків у щитках, коли по спині тече, а в очах все пливе. Ми не маємо часу випити води, бо постійно чергуємо у своїх класах, ми щоденно дихаємо випарами антисептиків і деззасобів», – наголосила Вітчук.

Водночас вчителька обурилася критикою, яка від початку навчального року виливається у соцмережах на працівників освіти.

«Шановні, вчителі не працюють у сфері обслуговування, їх справа вчити, а не міняти маски, обробляти руки, робити термометрію, дезінфікувати поверхні, слідкувати за станом дітей щохвилини, це не входить в наші щоденні обов’язки! Але ми це робимо, щодня, допомагаючи персоналу забезпечити безпечне перебування dаших дітей у закладі!» – наголосила пані педагог.

Вона закликала батьків, не купувати квітів чи додаткових матеріалів для дітей, якщо вони не мають бажання цього робити.

«Ваше право купувати чи ні зошити для контрольних і лабораторних робіт, держава, на жаль, не забезпечує цим, якщо ви вважаєте, що не треба, то не треба, школу закінчують усі!!! Не купуйте квітів, якщо не маєте особистого бажання, аби потім розказувати, як потратились; не виявляйте інших способів уваги лише для того, аби потім це стало постом для обговорення у соцмережах», – написала Вітчук.

Вона закликала поважати вчителів і триматися разом, щоб перемогти труднощі.

«Лікарів реабілітував коронавірус , а педагогів??? Що нам ще потрібно для того, аби ми врешті стали одне до одного ближче? Ми пливемо в одному човні, а гребемо у різні сторони. Потонемо разом зрештою, бо не вийде заробити власний авторитет, поливаючи брудом інших», – зауважила вчителька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Учень в квадраті Показати IP 5 Вересня 2020 22:09
Нічого, тра потерпіти трішки, думаю Росія поділиться з Україною своєю вакциною від коронавіруса.
Світлана до Учень в квадраті Показати IP 6 Вересня 2020 08:32
Поділиться,щоб нас поменшало?
prn Показати IP 6 Вересня 2020 00:51
Підтримую і погоджуюсь з її словами. Але сумно, коли людина, яка працює у сфері освіти і пише про людей, що вони "роблять по 3 помилки у своєму прізвищі", сама робить величезну кількість цих самих помилок у невеличкому тексті. Розумію, що це було написано на емоціях, проте це не змінює того фактору, що вона є "лицем" освіти і від неї в цьому плані вимагається більше.
Наталія Показати IP 6 Вересня 2020 02:22
А чому 8 уроків? Тижневе навантаження на ставку у вчителя 18 годин. Це по три уроки двічі на тиждень і по чотири уроки ще три дні. Або вчителька працює на дві ставки, або працює через день. А в щитку не так вже і важко. Медики ще і костюмах, масках, рукавицях цілий день. І робочий тиждень не 18, а 40 годин на ставку! Та і про яку реабілітацію ви пишете?
Богдана до Наталія Показати IP 6 Вересня 2020 09:58
Ніхто з вчителів не працює на ставку 18 годин, бо не вистачає кадрів і вчителям дают години понаднормово, бо вихіду іншого немає. Повірте, 8 уроків за день, коли ще й вислуховувати претензації від батьків, і слудкувати за дітьми - нелегко.
Юлія Показати IP 6 Вересня 2020 04:59
Молодець!
Світлана Показати IP 6 Вересня 2020 08:30
Молодець!!! Згодна на 100%!
МАР'ЯНА Показати IP 6 Вересня 2020 08:35
Медики так працюють вже пів року ,а ви 4 дні в зазисному щиті попрацювали ,ви ще незнаєте, що таке захисні костюми і багато іншого.......тому давайте кожен буде робити свою роботу
Вічний студент Показати IP 6 Вересня 2020 08:48
Принципово не купить влада руської вакцини, буде чекати на жалість Європи. Або вициганить в Китаю, привезе Мрією.... І перепродасть далі, може і в Африку.
Працівник до Вічний студент Показати IP 7 Вересня 2020 11:46
Більшість країн рашистську вакцину навіть на тваринах відмовилися тестувати, а ви тут про купівлю. Ви в своєму розумі? Від неї можна гірше Ковіду підхопити...
Любов. Показати IP 6 Вересня 2020 08:53
Повністю згідна. Спека страшенна. На 2, 3 поверусі дихати нічим.
Пилип Орлик Показати IP 6 Вересня 2020 09:27
У 2020 році шість-вісім місяців педагоги та вчителі валяли дурня, зайняті були самі собою, як ніколи. А зарплату отримували як полагається, кожного місяця. Якщо не подобається така професія вперед у народне господарство чи на ринок можна перейти, торгувати помідорами чи огірками. Моя сестра має вищу педадогічну освіту, закінчила фізмат, у школі пропрацювала 12 років і зрозуміла, що це не її професія, знайшла роботу в сфері обслуговування. Знайти роботу чи вибрати іншу професію можна завжди було би бажання шукати, а не сидіти з опущеними руками.
Учень до Пилип Орлик Показати IP 6 Вересня 2020 12:02
Бачу тут в коментарях в основному ті, хто робить у власному прізвищі по три помилки)
Мдааа до Пилип Орлик Показати IP 6 Вересня 2020 12:56
Згідний! У кожної професії є свої плюси і мінуси, і в реаліях карантину також виникли форс-мажорні обставини. Тому давайте не будемо набивати собі ціну, бо щось саме це мені здається є причиною її гнівного посту, натяк про те що за таких умов, як і медикам, потрібно доплачувати))
Педагог до Пилип Орлик Показати IP 7 Вересня 2020 11:51
Можливо ви і валяли дурня цілими місяцями, а більшість вчителів працювали по 10 год на день (до 1 години ночі доводилося займатися онлайн перевіркою), організовувати дистанційне навчання - платформи для якого доводилося опрацьовувати "на ходу" - і при цьому всім начхати, що умов для нормального доступу до інтернету не у всих є. А інші в цей час валяються на дивані і жаліються, чого це вчителям зарплату платять...
Лілія Показати IP 6 Вересня 2020 10:19
Сумно читати негативні коментарі про вчителів, які пишуть колеги та батьки, але чого ще можна очікувати, коли на каналі"Україна" 1 вересня показали сюжет про вчителів - маньяків... Це ж як потрібно ненавидити вчителів...саме телебачення формує суспільну думку про нас та нашу дуже важку перевантажену працю в умовах пандемії, схаменіться, дуже скоро в школах може не залишиться вчителів, дозвольте нам , вчителям, навчати Ваших дітей, а не відповідати на ганебні образи з різних боків.
Ага Показати IP 6 Вересня 2020 10:47
А продавці в супермаркетах на касах цілий день так сидять, і ще й в компютер напрягаються дивитись, а ще треба монотонно, карточку маєте? Пакет потрібен, дякую заходьте ще.... То давайте кожну професію тут пожурим?
Викладачка Показати IP 6 Вересня 2020 10:53
Сумно, що громадяни України не розуміють цінність вчителя у суспільстві. Коли “рулить бабло”, втрачається людяність.
Ірина З до Викладачка Показати IP 6 Вересня 2020 13:48
Суспільство споживачів не має іншої лінії поведінки - суцільний моветон. Цінує лише вигоду. Все, що не продається - поза увагою( так виглядає цинізм). В такому суспільстві добро обов'язково буде покарано.
Валентина Показати IP 6 Вересня 2020 11:00
Мене дивує, медики, вчителі, а працівники торгівлі? Вони завжди на передовій. І крізь їхні руки проходить за день не 120 учнів, не 150 пацієнтів, а до 500, і в деяких випадках до 2000 клієнтів ( каса особливо).і не плачуть, щоб їм кланялись!!!
Ірина З до Валентина Показати IP 6 Вересня 2020 13:52
" кожному кланятись - голова відвалиться,"- почуто в одній казці.
Ловец Снов Показати IP 6 Вересня 2020 12:32
Орден їй терміново на всі груди та пам'ятник при житті треба за***шити!!! P.S. В нашій школі вчителі в масках, а не щитках працюють.
Annette Показати IP 6 Вересня 2020 13:13
Повністю підтримую . І роботу медика не порівняти з роботою вчителя , де в класі одночасно 30 дітей. А лікар прийом веде по одному , і претензій до нього жодних. Під час карантину наші вчителі адаптували навчання он-лайн і постійний був контроль і перевірка домашнього завдання. Навіть читання вчитель перевіряла , телефонуючи до учнів і задавала питання по змісту прочитаного. Так що не всі вчителі просиділи .
Алла Показати IP 6 Вересня 2020 14:21
Так может быть кассирам пойти учить наших детей??? Кто за?
Ольга Показати IP 6 Вересня 2020 14:41
Молодец.Все правильно сказано, так и есть.
Анонім Показати IP 6 Вересня 2020 16:47
То зніміть його...
Батько Показати IP 6 Вересня 2020 18:42
Це вам не бухати вечори напроліт, а потім дибільні сторіз в інсту постити) порозслаблялись за літо наші вчителі.
Працівник до Батько Показати IP 7 Вересня 2020 11:54
Не переносьте власний спосіб життя на інших...
Марина Показати IP 6 Вересня 2020 21:00
Для того щоб нам купити хліба, ми обираємо: піти на ринок, у супермаркет, або спекти вдома. Держава теж дала батькам обирати як навчати свою дитину: дистанційно, сімейне навчання, або в школі. Якщо не подобається вчетельська праця - уперед, навчайте самі. Але ж ні, краще обливати вчителів брудом. У кожній професії є гарні і погані спеціалісти. Не потрібно усіх міряти по одному, це ображає тих, хто на весні приділяв більше уваги навчанню чужих дітей, ніж своїм.
Юстас Показати IP 7 Вересня 2020 20:00
Бджола мала, а й та працює. Без роботи день роком стає. Добре роби - добре й буде! Зароблена копійка краща за крадений карбованець. Кожна пташка своїм носиком живе. Лежачого хліба ніде нема. Працюй до поту, а їж в охоту! Поки не упріти, доти не уміти. Хороша, вродлива, тільки біда, що сварлива.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus