USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Погодження на роботу підприємства під Луцьком не давали, – представник Держпродспоживслужби

24 Травня 2019 10:55
Представник Держпродспоживслужби Назар Орел розповів, що не знає, чи підприємство має дозвіл на роботу. Адже подібний дозвіл видає управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА, однак для цього воно має отримати позитивний висновок Держпродспоживслужби, який інстанція не давала. До того ж, Держпродспоживслужба проводила заміри викиду шкідливих речовин, виявивши їх перевищення.

Про це йшлося 24 травня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Нагадаємо, голова комісії Андрій Козюра зачитав відповідь ТОВ «Технологія Базальту», зазначивши, що вони здійснюють тестування механізмів виробничої лінії. Нарікають, що їм не видають дозволи на викиди, однак дослідження показують, що перевищуються дозволені норми викидів.

Представник Держпродспоживслужби розповів, що раніше інстанцією було розглянуто документи, в яких обґрунтовуються викиди з підприємства, і дійшли висновку, що підприємство не може отримувати дозволів на викиди, адже таке підприємство повинне відмежовуватися санітарно-захисною зоною, яка має складати 300 метрів. Натомість вона складає 85 метрів до найближчого будинку. Відтак, дозвіл видано не було.

До початку роботи підприємство за спеціальною процедурою зменшили санітарно-захисну зону до 80 метрів, однак заміри показали перевищення викидів за її межами. В підсумку, відбулася низка судів з видачі дозволу, наразі підприємство подала касацію на рішення апеляційної інстанції.

«Ми двічі проводили заміру і виявили перевищення фенолу. Якщо норма складає 0,01, то ми отримали 0,023. Зокрема, ми знайшли перевищення на території від 235 до 395 метрів, тобто за межами санітарно-захисної зони. Дозвіл видається управлінням екології та природних ресурсів ОДА. Є певна процедура, яка передбачає, що дозвіл видається за погодженням Держпродспоживслужби. Ми це погодження не видавали, але чи є дозвіл на роботу заводу, я сказати не можу», - зазначив представник Держпродспоживслужби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Носатий дядько Показати IP 24 Травня 2019 11:00
0,01 чого? Яких одиниць?
Розумний До Носатого Показати IP 24 Травня 2019 11:23
Життя прожив, а падєжов не знаєш ! Яких одиниць ? 0,01 від міліона зелених одиниць !
Оптимістка Показати IP 24 Травня 2019 16:31
Вони виграли суд . Так що у них все законно - уви

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus