USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Сучасний освітній простір: як оновлять медичний факультет ВНУ за 13 млн

9 Лютого 2022 13:47
У Волинському національному університеті показали, як за кошти Державного фонду регіонального розвитку планують оновити медичний факультет на третьому поверсі лабораторного корпусу.

Майбутній проєкт продемонстрували під час візиту до ВНУ голови наглядової ради університету Ігоря Палиці і членів наглядової ради Олександра Товстенюка та Ірини Констанкевич.

Нагадаємо, нещодавно повідомили, що у Волинському національному університеті до нового навчального року планують відремонтувати медичний факультет. Ціна ремонту – 12,8 мільйона гривень. Сьогодні ж показали, яким буде факультет після ремонту.

Однак спершу членам наглядової ради продемонстрували роботу навчальних лабораторій анатомії людини, а також цитології, гістології та ембріології. Розповіли про навчальні програми для студентів та про співпрацю з волинськими медичними закладами.
Голова наглядової ради ВНУ Ігор Палиця поцікавився, чим медичний факультет університету повинен відрізнятися від інших, аби бути на крок попереду від інших, зокрема, що є наразі на факультеті, чого немає і які потреби існують.
Проректор ВНУ Вадим Ульянов продемонстрував проєкт та фото того, який вигляд матиме третій поверх медичного факультету після ремонту за кошти ДФРР.

«На третьому поверсі будуть дві базові кафедри – кафедра анатомії та кафедра гістології. Зокрема, облаштують гістологічну лабораторію з сучасним обладнанням, науковими мікроскопами для виготовлення зрізів. Для відпрацювання практичних навичок фізіології потрібне відповідне програмне забезпечення, також потрібні додаткові симулятори. Після вивчення теоретичної частини студенти переходитимуть до практики, застосовуючи сучасні технології», – розповів Вадим Ульянов.
Окрім того, передбачається конференц-зал для студентських конференцій та нарад, кабінет віртуальної фізіології, декілька лекційних аудиторій та аудиторій для практичних занять. Одночасно на факультеті зможуть займатися 245 студентів.

«Після ремонту має бути сучасний освітній простір. З одного боку – стандартно, сухо, академічно, з іншого – створити домашні умови, щоб студенти могли самостійно навчатися. Передбачається велика аудиторія для цього, де можна буде під’єднатисядо інтернету та повчитися», – зазначив проректор та додав, що кошти ДФРР передбачені лише на ремонт без обладнання та меблів.
Також Ігор Палиця поцікавився, що студенти робитимуть після трьох курсів університету. Вадим Ульянов повідомив, що наразі підписані угоди з обласною клінічною лікарнею, перинатальним центром та іншими медзакладами, де студенти продовжуватимуть вчитися.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus