USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Показати любов, смуток і радість»: у Луцьку організували фотосесію для дітей з аутизмом

30 Березня 2023 09:44
У Луцьку організували фотосесію для дітей з аутизмом та їхніх мам. Зустріч у фотостудії відбулася під гаслом «Окрилені безмежною любов’ю».

Про це розповіла Суспільному голова громадської організації «Повір у себе» Інна Гачукова.

Зараз в організації – 31 дитина. Найстаршій 20 років, наймолодшій дівчинці – чотири.

Зі слів Інни Гачукової, фотосесії для дітей та мам організовують уже вчетверте, такі зустрічі дарують позитивні емоції, нові навички, досвід та допомагають дітям соціалізуватися.
«Мами 24/7 проводять час із дітьми. Була ідея – не лише показати награні емоції радості та щастя, а показати усі емоції: любов, смуток, радість – усе те, що переповнює чи переповнювало мам впродовж усього життя з дитиною із аутизмом», – говорить голова громадської організації «Повір у себе».
Лучанка Олександра Гаврилова прийшла на фотосесію із дев’ятирічним сином. Діагноз «аутизм» Данилу поставили в три із половиною роки.
У громадській організації Данило займається п’ять років. Жінка каже: фотосесії допомогли сину стати більш врівноваженим. «Фотосесія для нас – це показати ті емоції, які є в дитини з аутизмом, тому що вони дуже часто міняються. Він сміється, а через 30 секунд починає плакати, злитися, а потім знову сміятися. Показати суспільству наших дітей, щоб суспільство їх не боялося», – ділиться матір.

Голова організації «Повір у себе» Інна Гачукова каже: нині сім’ям, в яких виховуються діти з аутизмом, непросто, адже державної підтримки бракує. Своїм особистим досвідом та діяльністю, говорить, намагається підтримувати батьків.

«Наші діти – в організаціях, які створені батьками. Це добре, але не те, чого ми хочемо. Нам потрібні і центри денного перебування, потрібно їх створювати. Батьків треба заряджати позитивом, підтримувати їх. Наша фотосесія націлена на те, щоб суспільство побачило наших дітей», – говорить Інна Гачукова.

Додамо, у жовтні 2021-го у Луцьку створили центр соціалізації та трудової адаптації для молоді з аутизмом та порушеннями психофізичного розвитку. Осередок відкрили за гроші батьків громадської організації «Повір у себе».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus