USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькому районі провели спартакіаду «Повір у себе». Фоторепортаж

19 Жовтня 2022 21:18
У середу, 19 жовтня, в селі Тростянець Луцького району відбулися змагання з легкої атлетики за програмою обласної спартакіади «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю.

Вона складається з дев'яти видів програм. На Волині таку спартакіаду проводять уже втретє. Сьогодні було представлено перший вид – легку атлетику.

Як розповідає один з організаторів заходу Олександр Хриплюк, всього було представлено понад 50 учасників у чотирьох нозологіях: порушення зору, слуху, розумово-фізичного розвитку та ураження опорно-рухового апарата. Змагалися діти з Ковельського, Володимирського та Луцького районів. Учасники представляли дві вікові групи: молодшу та старшу. Перші змагалися на дистанції 60 та 200 м. Інші – 100 та 200 м.

«Я пам'ятаю, як три роки тому ця спартакіада розпочиналася, потім COVID-19, потім повномасштабна війна, і зараз ми в такий складний час можемо проводити ці змагання. Я розумію, що через різні причини багато хто з інших куточків області не зміг приїхати, але це вже починається рух, відродження нашого спортивного фронту.

Передусім хочу подякувати тим людям, які допомагають нам розвивати спорт. Активно доєдналася до його розвитку Ківерцівська громада. Висловлюю велику вдячність голові громади, а також директору загальноосвітньої школи Тростянця Миколі Євгеновичу Глинському», – сказав на офіційному відкритті заходу головний організатор, начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт», депутат обласної ради Віктор Галан-Влащук.

Прийшов привітати учасників і голова Ківерцівської територіальної громади Олександр Ковальчук.

«Сьогодні ми раді вас зустрічати на цій локації, яку облаштувала одна велика компанія – «Тростянецькі ковбаси». І сьогодні дуже приємно бути й змагатися на цьому стадіоні. Ми починаємо ці гарні змагання з дітьми, які мають певні вади здоров'я. Завжди будемо підтримувати вас, завжди раді вам у нашій громаді, будемо усіляко допомагати вам у всіх починаннях, в організації усіх змагань.

Хочу подякувати директору школи, усім людям, які сьогодні долучилися до змагань, тому що в період війни дуже важко щось організовувати. Але в нас на території школи є дуже хороше укриття. Я радий, що ви сьогодні завітали до нас, що ми можемо змагатися, підтримувати наших захисників. Велика вдячність нашим ЗСУ, організаторам, які все ж таки не побоялися проводити змагання. Хочу побажати вам, щоб сьогодні обійшлося без травм і щоб переміг найсильніший. Слава Україні!» – сказав очільник громади.

Про важливість розвитку спортивного фронту нагадав начальник управління у справах молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Олександр Хвіщук. Він передав спортсменам вітання від голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка.

«Сьогодні спорт – це один з тих об'єднувальних чинників, що згуртовують фізично і духовно сильних людей. І прикладом цього є сьогоднішні наші учасники. Це дуже добре, що в такій кількості ви зібралися, очікую, що в майбутньому буде ще більше учасників на різноманітних змаганнях. І найголовніше, що кожен із вас, незалежно від результатів, які покаже сьогодні, в подальшому буде працювати над собою та розвиватися. Ми завдячуємо нашим ЗСУ сьогоденням, за можливість тренуватися, робити повсякденні справи і просто жити. Честь, шана і слава кожному захиснику і захисниці України!», – зазначив він. Через повітряну тривогу довелося зробити перерву і перечекати в укритті, але це не завадило учасникам показати гідні результати.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus